Uutiset
Väliojalla majailee yhden naisen käsityöyritys

Väliojalla majailee yhden naisen käsityöyritys

Haapajärven Väliojalla seisoo kaunis, vanha puutalo, joka ulkomuodoltaan on melko tavallinen, aivan aikalaistensa näköinenkin.
Sisältä talo on poikkeuksellinen. Skandinaavisella minimalismilla ja muodikkaan merihenkisillä sisustusyksityiskohdilla on nimittäin heitetty vesilintua.
Talon sisäseiniä koristavat sen sijaan ruusu- ja kirsikkakuvioiset tapetit sekä antiikkiset valokuvakehykset. Keittiönpöydällä makaa erivärisiä pitsiliinoja. Värikkäitä, suloisia yksityiskohtia on joka kulmassa ja hyllyn päällä.
Karnevaalihenkisessä rakennuksessa asuvat Heini ja Jari-Pekka Perälä. Kotoaan käsin Heini pyörittää myös yhden naisen käsityöyritystään, Handmade by Heiniä.
Sisustuksessa näkyvä leikkisyys on olennainen osa myös Perälän käsitöitä. Hän valmistaa muun muassa koruja, asusteita ja mittatilaustyönä myös erilaisia vaatteita.
– Tyylini on värikäs, leikkisä, tyttömäinen ja vähän söpöstelevä. Valkoinen ja pelkistetty ei sovi minulle, sillä rakastan myös kaikkea koristeellista. Ruusut, pitsit ja rusetit ovat ihania, Perälä selittää.

Käsityöyrittäjän arjesta voi lukea lisää seuraavasta Maaselästä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...