Uutiset
Viileää sekä rannalla että vedessä

Viileää sekä rannalla että vedessä

Tämän vuoden heinäkuu oli keskimääräistä kylmempi. Ilmatieteenlaitoksen tilastoista selviää, että heinäkuun keskilämpötila jäi Suomen jokaisella havaintoasemalla alle keskiarvon.
Haapajärvellä heinäkuun keskilämpötila oli -2,1 celsiusastetta alhaisempi kuin paikkakunnalla yleensä, sillä viime kuussa keskilämmöksi mitattiin vain 14 celsiusastetta.
Sadetta on Haapajärvellä saatu hieman enemmän kuin heinäkuussa tavallisesti.
Myös järvivedet ovat olleet tavallista viileämpiä. Suomen ympäristökeskuksen mukaan heinäkuun lopussa pintaveden lämpötila oli maan etelä- ja keskiosissa 17–19 astetta ja Lapissa puolestaan 10–17 astetta. Lukemat olivat 1–3 astetta ajankohdan keskiarvoa alempia.
Maaselän mittausten mukaan Hautaperänjärven uimarannan pintaveden lämpötila on noin 16 astetta. Ronkaalan uimarannalla on hieman kylmempää, sillä mittari kipusi ainoastaan neljääntoista asteeseen. Mittaukset suoritettiin elokuun alussa.
Tänä kesänä hellepäiviä on ollut koko Suomessa ainoastaan neljä. Samantapaiselta hellepäivätilasto on vaikuttanut viimeksi vuonna 1987, jolloin hellepäiviä saatiin ainoastaan kymmenen kappaletta.
Helteettömien päivien ykköspaikkaa pitää kuitenkin hallussaan kesä 1962, jolloin helleraja ylittyi vain kolmena päivänä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...