Uutiset

Kaupungilla ei ole tiloja vastaanottokeskukselle

Haapajärven kaupunginhallitus mietti tiistai-iltana mahdollisia tiloja pakolaisten vastaanotto- tai järjestelykeskukselle. Hallituksen mukaan kaupungilla ei sopivia tiloja ole, mutta se kartoittaa kuitenkin mahdolliset tyhjät asunnot, joita voitaisiin käyttää tilapäiseen majoitukseen.
Kaupunki listaa lähinnä Haapajärven Vuokratalojen tyhjät asunnot ja ilmoittaa ne Ely-keskukselle.
Kantaa kaupunki joutui ottamaan vastaanottokeskuksen järjestämiseen, kun Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus pyysi alueensa kuntia kartoittamaan  vastaanottokeskus- tai järjestelykeskustoimintaan soveltuvat tilat. Vastaukset pitää jättää 16.9. mennessä.
ELY-keskus välittää keräämänsä tiedot edelleen maahanmuuttovirastolle ja Suomen Punaiselle Ristille. Tilojen kartoittaminen on osa ELY-keskuksen normaaliin varautumiseen liittyvää tehtävää.

Vastaanottokeskus on turvapaikanhakijoiden ja tilapäistä suojelua saavien majoitusta ja vastaanottotoimintaa varten perustettu yksikkö. Majoitusmuoto voi olla laitosmaista tai asuntopohjaista, jolloin turvapaikanhakijat majoitetaan tavallisiin asuntoihin.
Järjestelykeskus on joukkopaossa tulevien tilapäistä suojelua saavien ja turvapaikanhakijoiden rekisteröintiä, lyhytaikaista majoittamista ja vastaanottoa varten perustettava yksikkö, joka otetaan käyttöön, jos maahan saapuu lyhyellä aikavälillä suuri määrä henkilöitä, joita ei pystytä rekisteröimään normaalitavoin.
Ulkomaalaislain 133 § mukaan valtioneuvosto voi laajamittaisen maahantulon tilanteessa päättää ulkomaalaisten toimittamisesta järjestelykeskukseen rekisteröintiä varten.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...