Uutiset

Lukioille oma Uutishuone

Neljän lukion oppilaat ja opettajat yhdistävät voimansa ja perustavat oman uutishuoneen, jossa lähdetään opettelemaan uutisvideoiden tekoa. Raudaskylän kristillisen opiston hankkeena toteutettavassa Uutishuone-hankkeessa ovat mukana Haapajärven, Reisjärven lukiot, Ylivieskan ja Sievin lukiot.
Haapajärveltä mukaan lähtee kuusi opiskelijaa ja kolme opettajaa. Reisjärveltä opiskelijoita on seitsemän ja opettaja kaksi.
Hankkeen tavoitteena on luoda Oulun eteläisen alueen lukioille yhteinen opiskelijoiden ajankohtaistoimitus, joka parantaa oppilaitosten alueellista ja paikallista viestintää. Samalla opitaan nykyaikaista tieto- ja viestintätekniikkaa, joka on tärkeä osa opetusta ja oppimista.
– Oppilaat käyttävät jo nyt paljon tekniikkaa yksittäisten asioiden tallennukseen, mutta lukioissa ei ole keskitettyä opetusta, Haapajärven ja Reisjärven lukioiden rehtori Merja Eilola kertoo.
Uutishuoneeseen osallistuvat harjoittelevat muun muassa äänen ja kuvan tallentamista, videointia, uutisaiheiden etsimistä ja käsittelyä sekä tietojen hankkimista haastattelujen avulla. Myös journalismin etiikkaa käydään läpi.
Lukioiden opiskelijoilla ja opettajilla on yhteisiä työpajoja, jolloin aiheita käydään läpi, mutta kurssilaiset saavat myös kotitehtäviä, joita tehdään ryhmänä omassa koulussa.
Jokainen koulu nostaa esille omat uutisaiheensa, joista koostetaan video. Uutishuone avaa ovensa lokakuussa, ja videoita päästään katsomaan keväällä.
Hanke on saanut opetushallitukselta yli 40 000 euron tuen. Vuoden kestävän hankkeen jälkeen on tarkoitus vakiinnuttaa uutishuone jokaisen omalle koululle. MN

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...