Uutiset
Menossa maailman suurimmat talkoot

Menossa maailman suurimmat talkoot

Koposperän kylätalolla oli tiistaina ahkeroimassa talkooväkeä vauvasta vaariin. Vuosien varrella talolle kertynyttä Kopolan teatterin valtavaa tarpeistoa on järjestetty jo useana päivänä, ja osansa Maailman suurimpiin talkoisiin halusivat tehdä myös kylän nuorimpiin kuuluvat Leevi ja Vilma Nikula (kuvassa).  Puhtaaksi  heidän ansiostaan tulivat niin tuolit kuin lauluvihkosetkin, joiden muovikansiin oli mehutahroja tarttunut.

Maailman suurimmat talkoot on Suomen Leader-ryhmien ja maaseutuverkoston organisoima kampanja, jolla halutaan tehdä viikon aikana miljoona tuntia hyvää nuorten kanssa ja nuorten puolesta koko Suomen alueella sekä samalla nostaa esiin talkoohenkeä ja talkoilla tekemisen tärkeyttä. Koposperällä on kunnostettu myös uimarannan varustusta. Haapajärvellä on lisäksi ainakin Kuusaalla  talkooväki kunnostanut Eurolan kyläntalon lattioita. Haapajärven Ampumaseura taas on rakentanut grillikotaa. Lippukunta Haapajärven Eräpartio siivoaa tiistai-iltana kolonsa ja Reisjärven lukiolaiset ovat puuhanneet tulevalle lauantaille myyjäiset ja pientä ohjelmaa.

Ensi sunnuntaihin jatkuvan kampanjaviikon aikana järjestettävistä talkoista löytyy tietoa maailmansuurimmattalkoot.fi-sivustolta, jossa niihin voi ilmoittautua ja haastaa muitakin talkoilemaan. Sivuston tilastoissa seurataan, missä päin Suomea talkoita tehdään ja paljonko tunteja on kasassa.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...