Blogit
10 viikkoa takana!!!

10 viikkoa takana!!!

Sirun kenguru

Kaksi päivää sitten hujahti 10 viikkoa täyteen täällä Australian mantereella. Aika menee niin sukkelaan, ettei uskoisikaan! Täällä mennään hurjaa vauhtia kesää kohti, eilenkin oli 35 astetta lämmintä. Kesälomaankin on enää yhdeksän viikkoa.

Vaikka lämpötilat ovatkin täällä hellelukemissa, pääsin muutamia viikkoja sitten kokemaan Australian lumen. Kävimme hiihtämässä Hothamissa yhdessä Rotary jäsenen ja hänen tyttärensä kanssa. Kotipaikkakunnalta kesti ajaa noin kolme tuntia sinne, joten aika lähellä täällä voi sataa lunta. Heillä oli kovat odotukset hiihtotaidoilleni, sillä tulenhan Suomesta, missä on lunta vaikka muille jakaa. Mutta kyllä ne odotukset tippuivat, kun rinteeseen päästiin…

Koulu on tullut jo aivan tutuksi. Palasin juuri kahden viikon lomalta, mikä meillä on aina jaksojen välissä. Voin tähän väliin todeta, että koskaan eläessäni en ole ollut lomalla niin kiireinen! Matkusteltua tuli aika lailla, kävin esimerkiksi Alburyssa, jonne kesti ajaa noin kuusi tuntia. Aivan mahtava reissu, ja hyvä tilaisuus nähdä australialaisia maisemia 12 tunnin ajan. Nyt olen kuitenkin takaisin kouluarjessa, mikä on aika rentouttavaa.

Lomieni aikana ehdin hypätä isäntäperheestä toiseen. Nyt asun vähän isommassa kylässä, tosin taas vähän kauempana koulusta. Perheeseen kuuluu viisi lasta, tosin enää kaksi asuu kotona. Nuorin on minua kolme kuukautta nuorempi. Tässä taloudessa ei kyllä pääse tylsistymään! Aina on joku kylässä tai syömässä tai me ollaan puolestaan jossain menossa. Täytyy kyllä sanoa, että Rotaryt ovat osuneet aivan nappiin perheideni valinnan kanssa.

Sokerina pohjalla, pääsin toteuttamaan yhden unelmistani Australiassa! Pääsin nimittäin leikkimään kengurun kanssa. En tosin luonnossa, koska se on melko vaarallista, mutta eläintarhassa oppaan avulla. Rakkaus kenguruja kohtaan ei ole vieläkään hiipunut, vaikka hostveljeni kuinka yrittää houkutella minua kengurujahtiin…

Sarah (Siru)

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...