Uutiset

Koodausiltana oman pelin tekoon

Haapajärven ammattiopiston liiketalouden osastolla Opintiellä järjestetään keskiviikkona 14.10. osana EU:n koodausviikkoa maksuton ja kaikille avoin ohjelmointitapahtuma. Tapahtuman kautta on mahdollisuus päästä tutustumaan oman ohjelman luomiseen pienen pelin tai Android-sovelluksen kautta.
Illan aikana järjestetään kaksi rinnakkaista työpajaa: pelityöpaja sekä mobiilipaja.

Pelityöpajassa toteutetaan pienimuotoinen peli ilmaisen Gdevelop-kehitysalustan avulla. Illan päätteeksi osallistujat saavat halutessaan luomansa pelin mukaansa muistitikulleen tai vaikkapa pilvitallennuksen kautta.
Mobiilipajassa toteutetaan pienimuotoinen Android-sovellus ilmaisen App Inventor 2 -työkalun avulla. Osallistujat voivat halutessaan asentaa tekemänsä sovelluksen omaan Android-laitteeseensa.
Osallistuminen ei vaadi aiempaa ohjelmointiosaamista, joten työpajat soveltuvat kaikille.

EU:n kolmatta ohjelmointiin liittyvää koodausviikkoa (EU Code Week) vietetään 10.–18. lokakuuta. Teemaviikolla lapset, vanhemmat, opettajat, yrittäjät ja poliittiset päättäjät pääsevät yleisissä tapahtumissa ja opetustiloissa yhdessä tutustumaan ohjelmointiin ja siihen liittyviin taitoihin.
Ajatuksena on tehdä koodaamisesta näkyvämpää ja koota asiasta kiinnostuneita opettelemaan ohjelmointitaitoja yhdessä. Teemaviikon pohjalta tullaan luomaan myös opetusmateriaaleja.

EU:n koodausviikkoa koordinoi joukko vapaaehtoisia, joista kukin toimii omassa maassaan koodausviikon ”lähettiläänä”. Viime vuonna koodausviikolla järjestettiin 36 maassa yhteensä noin 4 200 tapahtumaa, joihin osallistui yli 150 000 ihmistä.
Koodaustaidot auttavat ymmärtämään erilaisten järjestelmien toimintaperiaatteita ja toteuttamaan ideoita niin työssä kuin vapaa-ajalla. Koodatessa voi lisäksi käyttää luovuuttaan ja tehdä yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa lähellä ja kaukana.

Tapahtuman www-sivu ilmoittautumislinkkeineen löytyy osoitteesta: http://koodiviikko.hpj.fi.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...