Blogit
100 päivää takana!!!

100 päivää takana!!!

 

Maisema AustraliastaViime viikolla tuli 100 päivää täyteen taalla aurinkoisessa Australiassa. Voisinpa jotenkin pysäyttää tämän ajan! Viikot menevät hujauksessa ja kohta on jo joulu, mikä tarkoittaa vaihtovuoteni puoliväliä. Aivan mahtavia kokemuksia olen jo täällä saanut tämän reilun kolmen kuukauden aikana ja toivottavasti niitä on vielä paljon jäljellä.

Täällä on ollut todella kauniita kevätpäiviä ja 20-30 astetta lämmintä päivittäin. Huomenna pitäisi olla jo 33 astetta. Alkuun oli vähän vaikeuksia tottua näihin hellelukemiin; pää oli kipeä, vaikka kuinka joi vettä ja hatun kanssa kulki ympäri koulupihaa. Mutta nyt istutaan kavereiden kanssa koulutakit päällä jopa 25 asteen helteessä Mitenkähän minun käy, kun tulen takaisin Suomeen ja 10 astetta tuntuu pohjoisnavalta?

Nyt on jo päässyt pois alkuhuuman syövereistä ja kulttuurishokista ja normaali arki on koittanut. Koulu on pitkälti ollut elämäni tällä hetkellä, niinkuin luultavasti kuulukin olla. Tämä kouluvuosi alkaa olla aikalailla loppusuoralla, enää viikko jäljellä. Nyt sitten järjestellään ensivuoden koulukirjoja ja –aineita sekä omia nimikkotakkeja. Ensi viikolla sitten koittaakin viikon loma, minkä jälkeen on kaksi viikkoa vielä koulua. Siitä voi Melbournesitten iloisena jäädä seitsemän viikon kesälomalle! Kyllä tuntuu jo aivan hassulta lomailla nain paljon yhteen vuoteen…

Kävin taas seikkailemassa Melbournessa erään toisen vaihto-oppilaan kanssa ja tehtiin sellainen kulttuurien välinen tutkimusmatka kyseiseen kohteeseen. Olin aivan innoissani menossa Ikeaan ostoksille ja syömään. Sieltä löytyi lihapullat pottumuusilla ja puolukkahillolla, mikä teki minut erittäin onnelliseksi. Lisäksi ostin vielä vahan näkkileipää ja glögiä matkaan.

Toinen paikka, mikä yllätti minut vielä paljon enemmän oli Marimekko. Siinä sai silmiä hieroa, kun astui kauppaan sisään. Siinä sitten puhuttiin suomea kaverini kanssa ja myyjä tuli yllättäen suomeksi kysymään, että miten voisi olla avuksi. Ei voinut muuta ajatella, kun että maailma on pieni.

Joulusta ei täällä vielä ole kauheasti tietoa, eilen näin kaupassa ensimmäisen kerran joulukoristeita. Tällaisissa lämpötiloissa ei edes tunnu yhtään joululta. Mutta täällä se pääjuhla onkin vasta 25 päivä joulukuuta. Aamulla kuulemma avataan lahjat ja sitten syödään jouluateria koko perheen kanssa, mikä on luultavimmin grilliruokaa. En malta odottaa näkeväni erilaisen joulun, vaikka joulupukkia saattaa tulla vähän ikävä.

Haluaisin toivottaa sinne kaikille oikein hyvää joulunalkua ja lumisia kelejä sekä vahan pakkastakin. Lisäksi myös hyvää itsenäisyyspäivää; ollaan kiitollisia maamme ainutlaatuisista asioita. Niitä todella oppii arvostamaan, kun lähtee vähän kauemmaksi pidemmäksi aikaa.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...