Uutiset
Aapo Huhtasta vuoden nuori pohjoismainen kuvaaja

Aapo Huhtasta vuoden nuori pohjoismainen kuvaaja

Haapajärveltä lähtöisin oleva valokuvaaja Aapo Huhta on voittanut Tukholman valokuvataiteen museon eli Fotografiskan palkinnon.
Vuoden nuori pohjoismainen kuvaaja 2015 -palkinto on arvoltaan 10 000 euroa. Rahapalkinnon lisäksi Huhta saa museoon oman näyttelyn ensi kesänä.
Huhta sai palkinnon graafisilla kaupunkikuvillaan, jotka hän otti New Yorkissa keväällä 2014  viimeistellessään Aalto-yliopiston maisteriopintojaan.
Kuviinsa Huhta etsi omaa näkökulmaa New Yorkiin. Hän ei kuvannut ajankuvaa vaan pelkistettyä maisemaa, betonia ja pankkiireja.
Kuvista julkaistiin neljästäkymmenestä kuvasta koostuva valokuvakirja Block. Nyt kirjan kuvista kootaan näyttely Tukholmaan.
Aapo Huhta on syntynyt vuonna 1985 Haapajärvellä. Hän on valmistunut maisteriksi Aalto-yliopistosta ja työskennellyt lehtikuvaajana muun muassa Helsingin Sanomissa. Huhta tekee runsaasti myös omia dokumentaarisia projekteja.
Huhta on voittanut aiemmin muun muassa Vuoden nuori lehtikuvaaja -palkinnon vuonna 2011. Vuonna 2014 hän pääsi Magnum Photosin top 30 -listalle, johon kootaan lahjakkaimpia alle 30-vuotiaita kuvaajia ympäri maailman.
Fotografiskan tiedotteen mukaan nuoria, loistokkaita pohjoismaisia kuvaajia etsivä kilpailu oli erittäin kovatasoinen. Mukana oli useita osallistujia kaikista Pohjoismaista.
”Huhta on tarkkailija modernissa yhteiskunnassa, jossa miehet ja talous dominoivat. Luonto on siinä kuin tukahdutettu naispuolinen asukas. Jäljellä on vain valta ja pimeys”, luonnehti suomalaisvoittajan kuvia Fotografiskan näyttelytuottaja Pauline Benthede.
Rahapalkinnon ja näyttelyn lisäksi Huhta saa näyttelyn kokoamisen ajaksi käyttöönsä kilpailun sponsorin lahjoittaman Audin.

Kuva: Aapo Huhta

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...