Uutiset
Äitiyslomalla ideat pursuavat

Äitiyslomalla ideat pursuavat

Heli 2Viiden kuukauden ikäistä Nuuttia ja 2,5-vuotiasta Saagaa äitiyslomallaan hoitava Heli Kangas ihmettelee itsekin mikä häneen on mennyt.
– Liekö tämä äitiys jotenkin sekoittanut pään, kun on hirmuinen tekemisen vimma. En minä aikaisemmin ole askarrellut. Ommellutkin olen viimeksi peruskoulun ysillä.
Sisustamisesta Heli on ollut aiemminkin innostunut ja oman kodin rakentamisen myötä kiinnostus kasvoi. Aluksi hän alkoi askarrella yhdessä Saagan kanssa, mutta nyt ideoita pursuaa sellaiseen tahtiin, etteivät muut meinaa perässä pysyä.
– Jospa se on näitä hormonihuuruja, jotka vähitellen haihtuvat, hän nauraa iloisesti.,
Erilaisia sisustustavaroita on syntynyt sellaiseen tahtiin, että Heli päätti pistää joulunavajaispäiväksi oman putiikin pystyyn. Hän pystyttää myyntipöydän isänsä liikkeeseen Sähkövelhoon lauantaipäivän ajaksi.
Pitkin syksyä Heli on kerännyt luonnosta materiaaleja askartelua varten. Omalta tontilta ja isän metsästä on saanut risuja, havuja ja sammalia, jotka muokkautuvat erialaisiksi kransseiksi. Risusydämiä on jo pieni varasto odottamassa.
– Havukranssit teen vasta muutaman päivän ennen myyjäispäivää, että ne säilyvät hyvänä.
Risusydänten lisäksi valmiina on jo pehmoisia kangassydämiä, joihin jokainen voi kirjoittaa oman mietelauseensa tai toivotuksensa. Lasipurkkeihin on pakattu myös keksitaikinan ainekset, joista pääsee leipomaan nopeasti sulan rasvan ja nesteen lisäämisellä.
Maustetut ruokaöljyt ovat myös valmiina odottamassa myyjäisiin pääsyä. Ne voi tehdä hyvissä ajoin, sillä ne säilyvät pitkään.
– Tuon myyntiin myös omatekoista glögiä, mutta sen teen vasta muutamaa päivää aikaisemmin.

Helillä on omakotitalon yläkerran aulassa oma työskentelytila, jonne  askarteluja on kertynyt melkoinen varasto. Valmiiksi pakattuina ovat jo valtavat kävyt, joiden rakoset ovat täynnä talin avulla kiinnitettyjä siemeniä
Käpy on kääritty kauniiseen lahjapakettiin, jonka voi viedä vaikka tuliaisena kylään mennessä. Kävystä on silmänruokaa saajalleen ja iloa pikkulinnuille.
Heli suunnittelee, että suurempitöisiä sisustustuotteita hän tekee sen verran kuin ennen myyjäispäivää ehtii. Rautalangasta hän on tehnyt niin pöydälle aseteltavia kuin ripustettavia kransseja. Nauhojen väriä vaihtamalla niitä voi muunnella eri vuodenaikoihin.
– Myös risusydämiin voi vaihtaa eriväriset nauhat oman sisustusmaun ja vuodenaikojen mukaan.
Heli aikookin ottaa mukaan varanauhaa, josta voidaan väriä vaihtaa, jos mieluista ei muuten löydy.

Kahden pienen lapsen kanssa touhuava Heli ei oikein itsekään tiedä mistä aika askarteluun löytyy.
– Usein Nuutti potkiskelee lattialla ja me Saagan kanssa askartelemme. Välillä etsin malleja ja ideoin, kun muut menevät nukkumaan.
Avukseen Heli saa myös aviomiehensä Harrin, joka hoitaa lapsia sillä aikaa, kun Helille iskee kova työinto päälle. Uusia ideoita askartelijalle putkahtaa niin runsaasti, että hänen piti laittaa puhelimeen muistikirjasovellus, jonne kaikki ideat voi kirjata ylös.
Tekeminen ei pariskunnalta muutenkaan lopu kesken, sillä he ovat juuri rakentaneet oman kodin Karjalahdenrannalle. Sisältä tilat ovat jo valmiit, mutta ulkona odottaa keväällä melkoinen työmaa.
– Olen piirtänyt pihasuunnitelman paperille ja nyt etsimme siihen materiaaleja.
Talo sijaitsee jokivarressa pienellä kummulla, joten piha täytyy porrastaa. Heli etsiikin nyt vanhoja puhelinpylväitä, joita voisi käyttää porrastuksessa tukena. Myös luonnonkiviä tontille kuskataan pengerryksiä varten.
– Tuonne jokivarteen voisi tehdä joskus pihasaunan. Laiturikin tarvitaan…
Heli myöntääkin, että rakentamisesta ja pihatöistä taitaakin tulla ikuisuusprojekti, sillä aina jotain uutta ideaa putkahtaa. Ensi kesä menee kuitenkin pihan perustuksia tehdessä.
Rakenteluun ja askarteluun Heli aikoo ottaa aikaa hieman enemmänkin kuin äitiysloman verran. Osuuspankin sijoitus- ja asiakasneuvoja jättäytyy ainakin hetkeksi hoitovapaalle.Heli 4Heli 3

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...