Blogit
Betonista lamppu

Betonista lamppu

Lamppu 2Lamppu 3Lamppu 4
Eiköhän tämän ole se vuoden viimeinen päivitys betonista. Ne loput betonit mitkä jäivät tonttujen teoita voidaan tehdä tuikuiksi ja lampunjaloiksi.

Eli tuttuun tapaan sekoita betonimassa. Hanki Omo-pesuainepullo tai vastaava. Valonlähteeksi tarvitset kynttilälamppuisen johdon.

Halkaisee purkki ja pujota johto purkin sisälle(halkaisee purkki myös reiän keskeltä). Teippaa purkki hyvin kiinni
Laita reiän kohdalle pätkä rautalankaa, johon voit työn valmistuttua laittaa vuodenaikaan sopivan koristeen.
Sekoita massa ja kaada se purkkiin. Tue teipillä lampun kohta suoraan. Anna kuivua rauhassa muutamakin päivä.
Pura teippaukset ja näin sinulla on itsetehty design valaisin. Haluttaessa hommaa jalkaan sopiva varjostin.

Mikäli massaa jää voit tuikkuja varten tehdä maitopurkkeihin kynttilänjalkoja. Kaada massa purkkiin ja paina tuikkua varten kolo joko muovi pikarilla tai vastaavalla. Laita vaikka kivi painoksi mukiin.
Massan kuivuttua revi maitopurkki ympäriltä ja koristele servetillä ja servettilakalla tai jätä rouheiseksi ja koristele nauhalla.

Maaselän Extrassa 26.11. lisää vinkkejä betoniaskarteluun. Siitä löydät ohjeet muun muassa näihin veikeisiin tonttuihin.

tontut

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...