Uutiset
Joulukuusi kätköilyllä

Joulukuusi kätköilyllä

Metsänhoitoyhdistys Kalajokilaakso on mukana valtakunnallisessa kuusigeokätköilyssä, jossa koordinaatteja seuraten on mahdollista löytää joulukuusi kotiin joulutunnelmaa luomaan.
Joulukuusi tai -kuuset löytyvät koordinaattien osoittamasta paikasta lauantaiaamuna 19.12. Kalajokilaaksossa kuusen voi löytää Alavieskasta, Kalajoelta, Ylivieskasta, Sievistä, Nivalasta, Reisjärveltä, Haapajärveltä ja Pyhäjärveltä.
Paikalle ensimmäisenä ehtinyt saa pitää yhden kuusen löytöpalkkiona – vaikka ehtisi useammankin kuusen kätköpaikalle ensimmäisenä. Punaisella kuitunauhalla koristellun kätkökuusen lisäksi kätköpaikassa on purkki, jossa on lokivihko, johon toivomme kaikkien paikan löytäneiden kirjaavan käyntinsä.
Tällä tempauksella metsänhoitoyhdistykset haluavat toivottaa kaikille hyvää joulua ja rauhaisaa uutta vuotta 2016.  Tapahtumalla halutaan lisäksi muistuttaa, että kuusen hakeminen metsästä ei kuulu jokamiehen oikeuksiin. Joulukuusen ottamiseen metsästä tarvitaan aina omistajan lupa. Poikkeuksen tekevät nämä kätkökuuset.
Kuusikätköjen koordinaatit julkaistaan koko maassa alueittain jaoteltuna lauantaina 19.12. noin klo 8 osoitteessa www.mhy.fi (etusivulla) sekä mukana olevien metsänhoitoyhdistysten sivuilla Ajankohtaista -valikossa.
– Sivujen päivittymisessä voi olla viivettä, joten aivan tarkkaa julkaisuaikaa ei voi luvata, kertoo mesteänhoitoyhdisdtyksen toiminnnanjohtaja Juha Rautakoski.
Metsänhoitoyhdistys Kalajokilaakson kotisivut sijaitsevat osoitteessa www.mhy.fi/kalajokilaakso

Kuva: Metsänhoitoyhdistys Kalajokilaakso

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...