Uutiset

Nahkanen valittu CPMR:n hallitukseen

Haapajärvinen rehtori Jari Nahkanen on valittu CPMR:n yleiskokouksessa Italian Firentzessä  Suomen maakuntien edustajaksi CPMR:n  (Conference of Peripheral Maritime Regions of Europe) hallitukseen vuosiksi 2016-2018.
Euroopan perifeeristen merellisten alueiden liitto eli CPMR on Euroopan vanhimpia alueiden yhteisiin intresseihin perustuvia yhteenliittymiä. Se perustettiin Bretagnen maakunnan aloitteesta Saint-Malossa vuonna 1973, kun Iso-Britannia, Irlanti ja Tanska liittyivät Euroopan unioniin. Pohjanmaan liitto on ollut jäsen vuodesta 1995.
Järjestöön kuuluu tätä nykyä 160 jäsenaluetta 28 eri maasta ja noin 200 miljoonaa ihmistä, niin EU:n jäsenmaista kuin myös unioniin kuulumattomista maista. CPMR:n päätavoite on edistää tasapainoista aluekehitystä Euroopassa taloudellista, sosiaalista ja alueellista yhteenkuuluvuutta vahvistamalla.
Nahkanen on aikaisemmin toiminut muutaman vuoden Itämerikomissioissa. Itämerikomissio on yhteistyötä 26 Tanskan, Viron, Suomen, Saksan, Norjan, Puolan ja Ruotsin alueen kesken. Komission tavoitteena on toimia jäsenalueidensa edunvalvojana Euroopan Unionin suuntaan.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...