Uutiset
Ylioppilaan ja itsenäisyyden juhlaa

Ylioppilaan ja itsenäisyyden juhlaa

Haapajärven lukion itsenäisyyspäivän juhlassa on aivan oma tunnelmansa. Samassa juhlassa kohtaavat veteraanit ja syksyn uudet ylioppilaat. Veteraanien myötä kunnioitetaan itsenäisyyttä ja muistellaan Suomen itsenäisyyden vaiheita. Nuoret taas edustavat juhlassa tulevaisuutta ja toivoa.
Tänä vuonna juhlassa lakkinsa sai kaksi uutta ylioppilasta. Ilmari Ollila Haapajärven lukiosta ja Janina Viljamäki Reisjärven lukiosta. Ylioppilaaksi valmistui myös Jeremias Höyhtyä Haapajärveltä, joka ei armeijan vuoksi päässyt juhlaan mukaan.
– Sanotaan, ettei sota yhtä miestä kaipaa, mutta näyttää kaipaavan. Jeremias on parhaillaan loppusodassa.
Aikuislukon puolelta kirjoittaneella Ilmari Ollilalla loppusota on vielä edessä. Hän lähtee armeijaan tammikuussa.
– Keväällä haen opiskelupaikkaa, mutta en oikein vielä tiedä mille alalle..
Janina Viljamäki aikoo hakea kevääksi töitä ja samalla pyrki ammattikorkeakouluun.
– Varmaan haen samoihin kuin viime keväänä eli restonomiksi, sairaanhoitajaksi tai sosionomiksi.

Lukion itsenäisyys- ja ylioppilasjuhlasta lisää paperilehdessä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...