Blogit
Aussie, Aussie, Aussie! Oi, Oi, Oi!

Aussie, Aussie, Aussie! Oi, Oi, Oi!

Siru 2

Uusi vuosi 2016 ja vauhti vaan täällä Australiassa kiihtyy. Kalenteri alkaa täyttyä kouluretkistä kuin myös Rotaritapahtumista. Ensi viikolla pääsenkin Queenslandiin Itäiseen Australiaan lomamatkalle isäntäperheeni kanssa. En malta odottaa näkeväni krokotiilejä ja päästä pitämään koalaa sylissäni (se on nimittäin kiellettyä Victorian osavaltiossa)!

Moni varmaan on kiinnostunut, miten joulua ja uutta vuotta täällä Australiassa vietetään. Joten kerron nyt miten me isäntäperheeni kanssa sitä vietettiin. Paria päivää ennen joulupäivää aloitettiin suursiivous koko huushollissa. Pestiin ja maalattiin keittiön seinät sekä pestiin vielä koko talo ulkopuolelta. Vielä jouluaattonakin oli täysi touhotus päällä.

Siru 3
Australiassa joulun pääjuhlaa vietetään 25. päivä toisin kuin siellä Suomessa. Jouluaamuna siis heräsimme varhain avaamaan joululahjoja ja muutamat ystävät pistäytyivät toivottamassa hyvää joulua jo silloin. Tämän jälkeen valmistauduimme isoon joululounaaseen. Koko suku tuli paikalle tietysti. Oli kinkkua, hirveä, kanaa, kalkkunaa, paahdettuja vihanneksia (porkkanaa, kurpitsaa, herneitä jne.), perunaa ja tummaa kastiketta. Jälkiruuaksi oli perinteistä australialaista pavlovaa eli marenkia, kermaa ja marjoja sekä muita kakkuja ja mousseja.

Tämän lounaan jälkeen ei sitten paljon omalta paikalta liikuttu. Sen verran kuitenkin vaivauduttiin, että vietiin retkituolit pressun alle takapihalle ja pystytettiin sinne juhlat. Lämpöasteita oli sellaiset 35.

Siru 4

Muistettiin siinä sitten, että yhdessä avaamattomassa paketissa on uima-allas sisällä, niin otimme senkäyttöön pikopuolin. Siinä kaikki iloisesti istuimme massut täynnä retkituoleissamme jalat uima-altaaseen upotettuina.

Voin kyllä todeta, että olihan se erilaista ja hyvin mielenkiintoista. Halusin tuoda jotain suomalaista jouluumme ja niimpä päätinkin maistattaa kaikilla glögiä, jota löysin Melbournen Ikeasta. Mielipiteet jakautuivat kahteen; ihan ok ja hyi kauheeta. Sain siis itse juoda glögini. Illalla vielä söimme jäännöksiä ja viimeisetkin vieraat lähtivät kymmenen jälkeen illalla.

Ennen uutta vuotta ehdin muuttaa kaupunkiin ja uuteen isäntäperheeseen. Vaikka entisellä isäntäperheelläni oli viisi lasta, on meno kuitenkin aivan erilaista kuuden lapsen kanssa. Vielä kun kaikki ovat nuorempia ja hyvin aikaansaavia. On mahtavaa nähdä erilaisia perheitä ja käyttäytymismalleja. Tässä perheessä ei ainakaan koskaan ole tylsää eikä tarvitse olla yksin.

Uutena vuonna menimme meren ääreen päiväksi. Useammat ihmiset täällä hakeutuvat jonnekin vesistöjen ääreen juhlimaan. Paikassa, jossa me olimme, oli paljon ihmisiä ja pieni pystytetty huvipuisto, johon sitten suuntasimme. Illallisella kävimme hienossa ravintolassa, josta avautui näköala merelle. Illan kohokohtana oli tietysti ilotulitus. Päädyimme katsomaan vaan lasten ilotulituksen kymmenen aikaan ja lähdimme sitten kotia kohti. Puolen yön aikaan katsoimme kuitenkin Sydneyn ilotulituksen telkkarista, mikä on maailman hienoimpia!

Nyt olen ollut lomalla jo viisi viikkoa ja parin viikon päästä takaisin kouluun. En voisi koskaan saada tarpeekseni näistä helteistä! Taidan olla jo liian tottunut tähän lämpöön, kun 20 asteen lämpötilassa ei enää t-paidalla tarkene. Toivon siis, että Suomen kesä olisi helteinen tänä vuonna, kun tulen takaisin.

Toivon teille sinne hyvin hiihtokelejä teidän talveen ja aurinkoisia päiviä!

From down under, Siru

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...