Uutiset

Myös Miia Autio Fotofinlandia-finaalissa

Reisjärven Kinnulanrannalta lähtöisin oleva valokuvaaja Miia Autio on yksi viidestätoista Fotofinlandia-palkinnosta mittelevistä finalisteista. Aution teos  ”I called out for mountains, I heard them drumming” käsittelee 11 ruandalaisen pakolaisen suhdetta maisemaan ja elinympäristöön.
Valokuvan ja haastatteluihin pohjautuvan tekstin avulla teos pohtii kotimaan sekä identiteetin merkitystä poliittisen pakolaisuuden viitekehyksessä. Miten näyttäytyvät muuttuvat maisemat pakolaisen ympärillä ja millainen on muisto menetetystä kotimaasta. Samaan aikaan on teoksen päähenkilöiden elämäntarinoista luettavissa Ruandan monimutkainen historia sekä tämän hetkinen ihmisoikeustilanne.
Fotofinlandia-finaaliin on valittu myös Haapajärveltä lähtöisin oleva Aapo Huhta teoksellaan Block, kuten aiemmin kerroimme.
Näyttelyteokset ovat esillä 4.-6.3.2016 Helsingin messukeskuksessa. Finalistit esitellään myös 26.2. ilmestyvässä Kameralehdessä. Tuomaristo yhdessä valitsee esille ripustetuista kokonaisuuksista pääpalkinnon voittajan ja julkistaa sen 4.3.
Yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan osoitteessa www.fotofinlandia.fi.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...