Uutiset

Tappajan näköinen mies -elokuva-arvio

Maaselkä elokuvissa…
Lauri Nurksen ohjaama uutuuselokuva Tappajan näköinen mies pohjautuu Matti Röngän suositun Viktor Kärppä -dekkarisarjan kuudenteen osaan Tuliaiset Moskovasta. Nurkse ohjasi myös elokuvaa edeltäneen samannimisen tv-sarjan (MTV3, 2011), jonka pääosien esittäjät ovat mukana myös valkokankaalla nähtävässä versiossa.
Viktor Kärppä (Samuli Edelmann) on inkeriläinen paluumuuttaja ja entisen Neuvostoliiton spetsnaz-erikoisjoukkojen sotilas.
Hän elää melko tavallista perheenisän ja rakennusalan yrittäjän arkea Helsingissä, kunnes hän onnistuu erään työmatkansa myötä sotkeutumaan vahingossa rikollisiin puuhiin. Pian Kärpän perässä ovat sekä palkkatappajat että Suojelupoliisi – ja käsissä Venäjän presidentin kohtalo.
Venäjällä valtaan on noussut uudismielinen naispresidentti, joka pyrkii rakentamaan siitä demokraattisen yhteiskunnan. Tilanne ei miellytä kaikkia venäläisiä, ja uusi presidentti aiotaankin salamurhata tämän Suomen vierailun yhteydessä. Viktor on ystäviensä, rikospoliisi Teppo Korhosen (Martti Suosalo) ja veljensä Aleksein (Ville Haapasalo), kanssa lähes mahdottoman tehtävän edessä: heidän pitäisi estää salamurhaajien suunnitelmat ilman virkavallan apua.
Elokuvassa otetaan uskaliaasti kantaa Suomen ja itänaapurin suhteisiin dekkarifiktion keinoin. Nurksen ohjaus korostaa synkän estetiikan ja vaihtelevan tempon avulla kylmää ja jännittynyttä ilmapiiriä, jossa kukaan ei voi todella luottaa keneenkään. Leffa sopii rikoselokuvien ystäville, jotka eivät pahastu dekkarikliseistä ja kuivasta huumorista. Tosin tämä ei valitettavasti yllä tv-versionsa tasolle.

Tappajan näköinen mies (K16).
Ohjaus: Lauri Nurkse. Käsikirjoitus: Mika Ripatti ja Seppo Vesiluoma . Rooleissa: Samuli Edelmann, Martti Suosalo, Ville Haapasalo, Maria Ylipää, Krista Kosonen ja Katja Küttner. Kesto: 1h 36 min.

Haapajärven kirjasto- ja kulttuuritalon teatterisalissa 9.2.2016 klo 19.00.

Annika Kujanpää

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...