Blogit
Kierrätyspuusta pääsiäiseen

Kierrätyspuusta pääsiäiseen

12499241_1087889717909595_207985606_oNyt kun pääsiäisruohot on istutettu ja aikaa on vielä pääsiäiseen, niin tässäpä teille lukijoille vielä yksi hyvä idea.
Itse tein näitä muutama vuosi sitten alakoululaisten kanssa ja tämä pomsahti omilta blogisivuiltani jälleen eteeni kun päivittelin sivujani.

Tämä on ehkäpä helpoin askartelu joka tehdäänkin puusta eikä mistään massapalloista. Materiaalina puu on loistava josta syntyy tipu käden käänteessä.

Tässä askartelussa yhdistyy niin sahaus kuin maalaaminen. Näin ollen soveltuu hyvin vastaaloittelijoille, kerhoille ,kouluille etc.

Tipun voit tehdä joko ihan uudesta tai kierrätyslaudasta. Sekä onnistuu kyllä ihan kaikilta kun vain saha ja maalipensseli pysyy kädessä.

Tarvitset pätkän lautaa, hiukan maalia joko valkoista tai keltaista sekä  nokkaan/helttaan punaista maalia.

Kana

 

Leikkaa puusta kolmio palat suoraan viistosti reunasta reunaan. Leikkaa puun suorasta kulmasta palanen pois. (Leikkausohjeet ohessa). Laudan paksuus pitää olla sen verran että pysyy pöydällä pystyssä. Maalaa kroppa valitsemallasi värillä ja kun maali on kuivunut maalaa heltta ja nokka punaisella maalilla. Lopuksi piirrä silmät tai liimaa valmiit silmät paikoilleen. Laudan pituutta säätelemällä saat niin isoja kuin pieniäkin tipusia.

Halutessa voit ripustaa narulla pienen munan tipusen kaulaan tai sitoa pienen rusetin nauhasta koristeeksi.

Hyvää pääsiäistä teille kaikille lukijoille.

Mervi Luhtala

Kuvat: Wesku Luhtala ja Mervi Luhtala

 

 

 

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...