Uutiset

Kurkelan vastaanottokeskus lakkautetaan

Maahanmuuttovirasto vähentää  alaikäisten lasten vastaanottokeskuksien määrää. Ryhmäkotitoiminta lakkaa syyskuun loppuun mennessä myös SOS-Lapsikylän Haapajärven yksikössä Oksavan Kurkelassa.
Lakkauttamispäätös liittyy Maahanmuuttoviraston tekemään kokonaisarvioon yksiköiden tarpeesta. Lakkauttamispäätöksen taustalla ei Maahanmuuttoviraston mukaan ole SOS-Lapsikylän toiminta, johon se on ollut erittäin tyytyväinen.
SOS-Lapsikylä neuvottelee parhaillaan Maahanmuuttoviraston, Haapajärven kaupungin ja ELY-keskuksen kanssa mahdollisuuksista jatkaa toimintaa Haapajärven yksikössä perheryhmäkotina.
– Tavoitteemme on, että ryhmäkotiin sijoitetut lapset voisivat jatkaa nykyisessä paikassaan tuttujen työntekijöiden kanssa, mikä olisi lasten etu, sanoo SOS-Lapsikylän Pohjois-Suomen aluejohtaja Sinikka Loukusa.
Maahanmuuttovirasto (Migri) on tehnyt kokonaisselvityksen vastaanottoyksiköistä. Suomesta turvapaikkaa hakeneiden määrä on laskenut oleellisesti. Tänä vuonna turvapaikkaa on hakenut noin 2200 henkilöä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...