Blogit
”To travel is to live”

”To travel is to live”

Sirun kaveri

Sitä sanotaan, että matkailu avartaa. Sitä se ainakin tekee, mutta myös väsyttää, lihottaa ja köyhdyttää. Viimeisen muutaman viikon aikana olen ollut menossa täyttä päätä paikasta toiseen. Eikä ainakaan tulevat viikot näytä paljoa kiireettömiltä.

Helmikuussa aloin valmistella itseäni 600 kilometrin Rotari pyöräretkeen Wangaratta nimisessä kaupungissa. Harjoittelu alkoi kilpapyörällä reippaasti jo joulun aikoihin, mutta meinasi jo hyytyä ennen helmikuuta… Pyöräretki alkoi kuitenkin hyvin, vaikkakin vähän puuduttavasti. Helteet yltyivät 40 asteeseen, joten jouduttiin lopulta lyhentämään reittiä ja lopetella pyöräily joka päivä puolen päivän aikoihin. Lopulta onnistuin kuitenkin pyöräilemään jokaisen kilometrin ylä- ja alamäkineen 6 päivän aikana. Viikon lopuksi meillä oli iso tapahtuma, jonne kaikki alueen halukkaat rotarit ja vaihto-oppilaat kokoontuivat. Siellä me yhdessä sitten pidettiin hauskaa ja yritettiin parantaa maailmaa.

Melkein suorilla lähdettiin uuteen reissuun, Great Ocean Roadille. Aivan mahtava rannikkoajelu kaikkine surffirantoineen ja maisemapaikkoineen. Matka oli aika mutkainen kiemurtelevan tien takia, mutta onneksi pysähdyttiin ottamaan valokuvia koko ajan. Siellä me sitten yhdessä rotareiden ja vaihto-oppilaiden kanssa kierrettiin kaikki turistikohteet, nähtiin koalia ja uitiin meressä.

Sirun pyora
Nyt sitten on täysi härdelli päällä valmistellessa Deb –tanssiaisia, mikä vastaa Wanhojen tansseja. Ne on kolmen viikon päästä ja vieläkin astun tanssiparini jaloille… Taitaa olla ikimuistoinen ilta tulossa siis. Sitä ennen ehdin kuitenkin käydä vielä Melbournessa katsomassa musikaalia, Phillip Islandilla ihmettelemässä pingviinejä ja koululeirillä harjoittelemassa surffaamista. Perheen vaihtokin on heti ensi kuun alkuun.

Kiirettä lukuunottamatta kaikki on aivan mahtavasti. Kesä on jatkunut mukavasti ja vieläkin on yli 30 asteen päiviä. Koulussa oppii joka päivä jotain uutta, jos vain siellä asti ehtii pyörähtämään. Englanti on alkanut juurtua jo aika hyvin, viimeksi minulta kysyttiin, että olenko outbound eli ulkomaille lähtevä vaihtari Australiasta ja ihmettelin vain, että eikö sen nyt rallienglannista jo kuule. Valitettavasti täällä ei kovin kieliopillisesti puhuta, mutta kieliopinkin edestä olen oppinut aussi bougen slangia.

Toivottavasti siellä on paljon mahtavia ulkoilukelejä ja auringon paistetta! Kyllä se kesä sinnekin vielä rantautuu.

Terveisin väsynyt, köyhtynyt ja nälkäinen,  elämänsä parasta aikaa viettävä Siru

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...