Uutiset
Vyöhyketerapiaa hoitojen rinnalle

Vyöhyketerapiaa hoitojen rinnalle

Kosmetologi Sarianna Suhonen perusti viime kesänä oman yrityksen ja aloitti toiminnan vuokralaisena kauneushoitola Kultaisen Auringon tiloissa syyskuussa. Työn ohessa hän on  opiskellut vyöhyketerapiaa ja aloittaakin nyt uusissa tiloissa laajennetuilla palveluilla.
– Tämä muutto on tilapäinen, ja kesäkuulle on jo uudet suunnitelmat.
Sarianna aloitti perjantaina Pasi Aholalta vuokraamassaan Hiuslinjan tilassa Puistokadulla. Siinä hän jatkaa kesään saakka, kunnes Pasi perheineen palaa Arabi Emiraateista kesän viettoon.
– Kesäkuussa saan keskustasta uuden tilan ja muitakin suunnitelmia on luvissa, Sarianna vihjaa.
Kosmetologin työssään Sarianna on suunnannut kohti luonnonmukaisia hoitoja. Hän käyttää työssään luonnonkosmetiikkasarjaa, jota myös hyvin herkkäihoiset ja allergisoituneet voivat käyttää.
– Luonnonmukaisten tuotteiden myötä olen kiinnostunut myös muista luonnonmukaisista hoidoista. Siksi lähdin vyöhyketerapian kursseille.
Sarianna voi jo kutsua itseään vyöhyketerapeutiksi, mutta aikoo vielä jatkaa opiskelua ja syventää tietojaan.
Opiskelun aikana hän on tehnyt harjoitushoitoja oman perheen jäsenille ja ystäville ja on itsekin hämmästynyt, mihin kaikkeen vyöhyketerapialla voi vaikuttaa. Esimerkiksi miehensä kylmän aiheuttaman niskajumin hän hoiti yksi aamu jalkapohjan nopealla käsittelyllä.
Myös kampaamoonsa vuokralaiselle tilaa raivannut Pasi Ahola sai ihmetellä, miten Sarianna kaiveli jalkapohjasta hetkessä esille ne kehon kohdat, joissa lihassärkyjä oli. Muutamalla käsittelyllä vaivoja voitaisiin jo helpottaa.
Vyöhyketerapian lisäksi Sariannaa kiinnostaa vauvahieronta. 3-vuotiaan Milan ja 2-vuotiaan Sirun äitinä hän tietää, että joskus vyöhyketerapiasta ja hieronnasta voi olla apua vaikka lapsen vatsavaivoissa. Myös raskaana olevat saavat vyöhyketerapiasta helpotusta oloonsa.

Kosmetologin työssään Sarianna on luopunut ripsien ja rakennekynsien laitosta, sillä Tampereella työskennellessään hän allergisoitui ripsiliimoille. Sekin oli yksi sysäys siihen, että hän kiinnostui luonnonkosmetiikasta ja luonnonmukaisista hoidoista.
Hoitoja Sarianna tekee niin luonnonkosmetiikalla kuin tavallisillakin hoitosarjoilla.
– Minä tykkään tehdä mahdollisimman paljon käsin, vaikka  laitteita onkin käytössä jonkin verran. Käsin tekeminen olikin yksi seikka joka houkutteli opiskelemaan kosmetologiksi.

Sarianna kävi peruskoulun jälkeen kauppaopiston ja pääsi heti Haapajärven ABC:lle töihin. Hän ehti työskennellä siellä neljä vuotta vakituisesti, kun opiskeluinnostus uudelleen heräsi.
– Hain opiskelemaan Jyväskylään, kun halusin välillä asua muualla kuin Haapajärvellä.
Kolmen vuoden opintoihin kuuluvan viimeisen harjoittelun hän teki Tampereella ja jäi valmistumisen jälkeen kaupunkiin asumaan ja töihin. Samaan aikaan hän perusti perheen ja ensimmäinen lapsi syntyi. Toinen lapsi syntyikin sitten jo Haapajärvellä, jonne perhe muutti.
– Pelkäsin muuttoa siinä mielessä, että täältä on vaikea saada töitä. Oma yritys olikin ratkaisu siihen.
Sarianna tunnustaa kuitenkin, että yrityksen perustaminen pelotti kovasti, mutta hyvin kaikki on  mennyt. Asiakaspiiriään hän haluaa nyt kasvattaa erottumalla omana yrityksenä ja tarjoamalla monenlaisia hoitoja.

 

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...