Blogit
Budjetti nolla – patio nousi lähes tyhjästä

Budjetti nolla – patio nousi lähes tyhjästä

Ensimmäiset kevään auringon säteet lämmittivät ja raahasin tuttuun tapaan talon nurkalle penkkiä. Joka kevät olen suunnitellut pannuhuoneen nurkalle pikkupatiota, jonne ei tuulen vire käy, mutta suunnitteluksi on aina jäänyt.

Siinä kun istuskelin muistin muoviset maito- ja leipälaatikot kasvihuoneen nurkassa. Ajattelin, että niistähän tulisi kevyen pation hyvä sokkeli joka ei lahoa. Mutta mistä saisin patioon lattian.
Muistin varaston ovet jotka olin muutama vuosi sitten saanut lahjoituksena kanalaa varten. Siitähän se yhtälö alkoi pikku hiljaa muodostumaan ja ei kun tuumasta toimeen.

Tyttöjen kanssa ruvettiin asettelemaan maitolaatikoita terassin sokkeliksi ja aseteltiin ovet paikoilleen. Maitolaatikot näkyivät aika tyhmästi joten sokkeli peiteltiin tiilillä näin ensi alkuun.
Poikakin kävi heti testaamassa uutta terassia, mutta meinasi käydä köpelösti, joten joku kaidekin piti laittaa. Hetki siinä mietittiin ja muistin lammashaan vanhat tolpat sekä heinäseipäät. Niitähän oli muutama jäänyt edellisistä projekteista. Yksi tytöistä lähti etsimään miljoonalaatikosta ruuveja ja työkalukaapista porakonetta.

Muutama pitkä ruuvi löytyi. Tolpat hakattiin maahan ja kaiteet ja tolpat kiinnitettiin ruuveilla toisiinsa. Koristeeksi laitettiin kerän verran tervanarua, jolla kaiteet yhdistettiin.
Harmaata sokkelimaalia oli iso purkillinen, mutta taidanpa laittaa paksua filmivaneria joka yhdistäisi pation lattian ja sokkelin.
Tästä tuli ns. kelluva terassi joka on helppo purkaa jos mielii kiinteämpää rakennelmaa. Hauskaa meillä ainakin oli ja tulos oli yllättävän kiva. Siinä sitä naureskeltiin naapurin rouvankin kanssa.
Penkeiksi laitoimme vanhat saunan penkit. Pari maitotonkkaa ja kukkaistutuksia, niin sehän on siinä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...