Blogit
Masentavaa

Masentavaa

Jälleen eräs tutkimustulos vahvistaa jo tiedetyn asian.  Vanhusten hoito ja kohtelu on retuperällä.  Se on häpeä koko Suomelle ja erityisesti sydämettömille ja rahanahneille päättäjille.

Valviran tekemän kyselyn mukaan ympärivuorokautisessa hoidossa olevien vanhusten kaltoinkohteluun oli törmännyt  93 % prosenttia työntekijöistä, kyselyyn vastasi  7ı406 työntekijää.  Näitten lukujen pitäisi  pysäyttää ja rajusti.  Miten me maksamme hyvinvointimme  rakentajille heidän raatamisensa palkan?  Jättämällä heitteille avuttomat ja sairaat, puolustuskyvyttömät ikäihmiset.

On turha puhua ettei rahaa ole kun sitä löytyy muihin tarpeisiin.  Ministereiden autokannan  uusimiseen on varattu yli 600ı000 euroa.  Passaa siinä kyydissä istua ja antaa punakynän laulaa lisää säästöpäätöksiä vanhustenhoitoon.  Toivottavasti vanha sanonta pitää paikkansa, ”mitä kylvää, sitä niittää.”  Jonain päivänä voi joku päättäjistä istua tuntikausia kakkavaipan lämmittäessä peppua.  Silloin voi tulla mieleen millaisia päätöksiä oli aikoinaan tekemässä.

Mutta voihan olla, että  eriarvoisuus jatkuu siinäkin vaiheessa.  Rahalla voi ostaa hotellitason palvelua yksityiseltä puolelta.  Lohdullista kuitenkin on, että viimeistään  silloin kun multa ropisee arkunkannelle rahalla ei  ole enää siellä lepäävälle mitään merkitystä eikä apua.

Pelottaa meikäeläkeläistäkin ihan henkilökohtaisella tasolla soteuudistuksen kuviot.  Meitä ollaan myymässä yksityille toimijoille, joita ei kiinnosta muu kuin rusinoiden noukkiminen pullasta.  Masentavaa   ja turhauttavaa.
Miksi tämä vanhusten ihmisarvon palauttaminen on niin vaikeaa?  Olemme huolissamme liito-oravista ja joistain uhanalaisista kasvilajeista. Eikö heikoista ja hauraista ihmisolennoista huolehtiminen olisi tärkeämpää.

Enpä  ole nähnyt juurikaan mielenosoituksia vanhusten puolesta.  Trendikkäämpää on varmaan köyttäytyä maansiirtokoneisiin ja rikkoa pienten urakoitsijoiden kalustoa.  Spraymaalilla kun vetäisee lennokkaita  lauseita seiniin niin siinä maailma pelastuu.

Tänä päivänä ihmisarvo on vain tyhjiä sanoja  ja petettyjä lupauksia, jotka  uudistetaan aina seuraavien vaalien alla.  Ja sama karuselli pyörii ja rikkaat käärivät voitot taskuunsa, josta ei löydy  pohjaa.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...