Blogit
Hellepäivän viilentävä kahvi

Hellepäivän viilentävä kahvi

Jaakahvi
Kreikassa lomaillut ei ole voinut välttyä näkemästä ihmisten juovan viileitä frappeja. Kreikkalaisfrappen valmistat helposti myös kotikonstein.
Ihastuttavaan frappen eli  kylmän kahvijuoman  saa helposti valmistettua myös  omassa kotikeittiössä. Kuumana kesäpäivänä itse tehty jääkahvi on parasta mitä tiedän. Pihatöiden lomassa on ihana istahtaa hetkeksi, huokaista ja hörppiä virkistävää kahvijuomaa perinteisen kahvin sijaan.
Minulla jää usein tavallinen kahvi kuppiin kun en malta odottaa sen jäähtymistä. Siksi niitä löytyy monenkin pöydän reunalta.
Nyt haastankin jokaisen pitämään omaan siestahetken. Vietä edes yksi rauhallinen ja virkistävä juomatauko ja nauti siitä oikein kunnolla ilman että sinkoilet sinne tänne. Kyllä ne kotityöt odottaa eivätkä ne karkaa minnekään.

Tarvikkeet 2 annokseen
2 rkl murukahvia
3 tl sokeria
(2 tl vanilijasokeria)
4 dl maitoa tai kondensoitua maitoa
1 dl vettä
5-6 jääpalaa

Mittaa kulhoon murukahvi, sokeri ja vesi, sekoita sauvasekoittimella sekaisin, kunnes seos vaahtoaa. Lisää muut aineet ja jatka sekoittamista hetki. Kaada juoma korkeaan lasiin ja viimeistele kahvijääpaloilla.
Tämän kaiken voi myös valmistaa 1 1/2 litran limupullossa ja tehdä annos vaikka kaksinkertaisena ja säilyttää jääkaapissa. Lisää kahvijääpalat vasta kun laitat tarjolle.
Valmista kahvijääpaloja pakkaseen hellepäiviä varten. Keitä pannullinen kahvia ja annostele jäähtynyt kahvi jääpalapusseihin ja pakasta. Käytä kahvijääpaloja kylmiin kahvijuomiin.

Jaakahvi 2Koriste

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...