Uutiset
Suun- ja silmänruokaa puutarhakierrokselta

Suun- ja silmänruokaa puutarhakierrokselta

Puutarhauksesta innostunut väkijoukko tutkailee Kalle ja Marja Kantolan kotipuutarhan yrttipenkkejä. Lajivalikoimaa silmäillään kiinnostuneesti, ja saattaapa joku napsaista yrttipuskasta maistiaisenkin. Kalle ei ole moisesta moksiskaan.
– Meillä käytetään yrttejä ruoanlaitossa, mutta 90 prosenttia niistä jää kuitenkin penkkiin kasvamaan. Täytyisi opetella hyödyntämään yrttejä enemmänkin, Kantola pohtii.

Lauantaina Avoimet portit puutarhaan -kierroksella päästiin tutustumaan kolmen kodin puutarhaan. Kaikki puutarhat olivat keskenään erityylisiä, mutta niistä jokainen tarjosi tutustujille silmänruokaa ja upeita yksityiskohtia. Kierroksen aikana saattoi nähdä muun muassa hyönteishotellin asukkaineen, upean Kalajoen rantamaiseman ja hehkeitä pioneja.

Lue lisää puutarhakierroksesta ja muista Haapajärvi-päivien tapahtumista seuraavasta Maaselästä!

 

 

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...