Uutiset
Tunnelmia torilta

Tunnelmia torilta

Tänä vuonna perinteikäs toripäivä sekä viidettä kertaa järjestettävä Olkkosen erämarkkinat yhdistivät voimansa. Perjantaina puistokatu oli osin kiinni, ja tien valtasi autojen sijaan lukuisat torimyyjät sekä tuotteita ihmettelevät ihmiset.
– Paljon on uusia juttuja, esimerkiksi konekarhu Pena, jonka kanssa koiranomistaja voi kokeilla miten koira reagoi karhun kohtaamiseen. Lisäksi esittelijöitä on enemmän kuin koskaan aikaisemmin, kertoo pitkää päivää markkinoiden eteen tehnyt Jukka Olkkonen.
Toripäivästä vastannut Kiilat Hockeyn puheenjohtaja Sami Salmi on erittäin tyytyväinen toripäivän ja erämarkkinoiden yhdistämiseen.
– Ihmiset pääsevät nyt yhdellä alueella näkemään erilaisia asioita, ja onhan tämä järjestäjällekkin helpompi, Saari kuvailee.
– Yhteistyö on ollut helppoa ja kitkatonta.

Päälavalla puolenpäivän aikoihin nähtiin tuttuja kansanedustajia, Elsi Katainen ja Juha Pylväs. He vastasivat kysymyksiin esimerkiksi uudesta metsästyslaista.
Erämarkkinoilla Enni Jämsä kokeili valkoisen länsiylämaanterrieri Augustin kanssa karhun kohtaamista. Augusti toimi, kuten seurakoirat yleensä karhun kohdatessaan – ei pelännyt, mutta yritti olla huomaamaton. Pelottavan karhun kohtaamisen jälkeen Augustia hemmoteltiin herkkupaloin.
Tänään torialue on auki vielä kello 18 asti ja huomenna lauantaina erämarkkinat jatkuvat 10-15.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...