Blogit

Ulkoruokinnassa

Yksi kesän parhaita puolia on se, että saa syödä ja juoda ulkona. Ei mikään ole sen makoisampaa kuin aamukahvit terassilla tai parvekkeella. Tai grillissä tiristetty ruoka ja loimutettu lohi. Niitä on tämän kesän aikana uponnut kiitettävästi.
Harvoin on kuullut myöskään kesävieraiden kiittelevän niin hartaasti hyvistä kahveista tai tarjottavista kuin nyt kesän aikana. Puolet nautinnosta on varmasti ollut aurinkoinen terassi ja ulkoilma.
Suomalaisten auringon ja ulkoilman kaipuu on varmasti ikuista, sillä kesä on lyhyt. Siksipä meillä onkin kova hinku rakennella suojaisia terasseja ja lasitettuja parvekkeita, joilla lämmitin voi vielä pidentää ulkoruokinta-aikaa. Tänä kesää lämpimistä saatiin nauttia jo toukokuussa. Toivotaan, että grillit tirisevät vielä syyskuussakin, Jos oikein muistan, niin lämmintä ja pitkää syksyä taisivat ennustaa meidän molemmat sääprofeettammekin.

Toinen kesän nautinnoista on se, kun voi humputella vähissä vaatteissa. Työhön paluun ankein osa olikin, kun piti maanantaiaamuna pukea säädylliset vaatteet päälle niiden kulahtaneiden sortsien ja t-paidan tilalle. Tukkakin piti kammata heti aamusta.
Eikä kellon seuraaminen ja aikataulujen noudattaminenkaan ihan helppoa ole, kun on valvonut ja nukkunut enemmän omaa sisäistä kelloaan kuin seinäkelloa noudattaen. Tämä yhteiskunta on suunniteltu aamuvirkuille, ja kuitenkin melkein puolet meistä on niitä iltavirkkuja. Jos valita pitäisi, niin mieluummin nousen kuitenkin aikaisin ylös ja töihin, sillä pitkistä ja valoisista kesäilloista ehtii hyvin nauttia töiden jälkeenkin.
Illalla voi pulahtaa vaikka uimaan, kunhan loppuviikolle luvatut helteet tulevat. Vesi on vielä nimittäin niin viileää, ettei siellä kovin kauan tarkene lillua. Tässä lehdessä onkin taas tuoreimmat lämpötilat.  Aurinko lämmittää kuitenkin nopeasti pintaveden ja matalat rannat, joten viluisemmatkin tarkenevat viikonloppuna pulahtaa veteen. Eikä siitä Jaakon kylmästä kivestä kannatta välittää. Ei se ol aiempinakaan kesinä kutiaan pitänyt.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...