Uutiset
Koulu kutsuu jälleen

Koulu kutsuu jälleen

Kadut täyttyvät jälleen aamuisin ja iltapäivisin reppu selässä kulkevista pienistä ja isoista koululaisista. Monilla edessä on aivan uusi koulu.
Aino Leipälä lähtee suorittamaan kaksoistutkintoa. Tulevat vuodet hän kulkee maatalousoppilaitoksen ja lukion väliä.
– Maatalousoppilaitos tuntui omalta ratkaisulta, kun niitä hommia on päässyt kotona tekemään, Leipälä kertoo päätöksestään. Lukion hän valitsi rinnalle siksi, että pääsee opiskelemaan matematiikkaa, fysiikkaa ja kemiaa, lempiaineitaan.
– En tiedä vielä mitä alan tekemään koulun jälkeen, saan maatalousoppilaitoksesta kuitenkin tosi monipuolisen koulutuksen. Pitää katsoa miltä tuntuu sitten kun lopettaa koulun, Leipälä hymähtää.

12 vuotta sitten parturi-kampaajaksi valmistunut Maria Immo-Tanskanen on nyt jättänyt kampaajan työt taakseen.
– Menen kauppaoppilaitokseen opiskelemaan, ja minusta todennäköisesti tulee taloushallinon merkonomi, Immo-Tanskanen kertoo. Kampaajan hommat jäivät käsi-ihottuman takia, joka johtui muunmuassa työssä käytettävistä aineista.
– Näillä näkymin kampaajanura on ohi, Immo-Tanskanen pohtii.
Hän ei kuitenkaan ole perheen ainoa ekaluokkalainen. Myös hänen poikansa, Vili Tanskanen, aloittaa ensimmäisen luokkansa syksyllä.
– Osaan lukea ja laskea pluslaskuja, Vili kertoo ylpeänä. Kouluun meno ei häntä jännitä.

Enemmän Ainon sekä Marian ja Vilin koulun aloituksesta seuraavassa lehdessä.

Kuvassa: Maria Immo-Tanskanen ja Veea ja Vili Tanskanen.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...