Uutiset

Vuodeksi Jenkkeihin vaihto-oppilaana

Haapajärveltä on jälleen Rotaryklubin järjestämänä lähdössä vaihtoon uusi nuori. 17-vuotias Aleksi Hedetniemi on pakkaamista vaille valmis suuntaamaan kohti Amerikkaa ja Minnesotaa. – Tällä hetkellä tuo pakkaaminen epäilyttää. Ei ole tullut ennen vuodeksi pakattua, Aleksi naurahtaa.
Osmo Halosen vierailtua lukiolla Aleksi päätti valita nuorisovaihto-ohjelmakseen Rotaryklubin. Varsinkin sen ei-kaupallinen asenne vaikutti Aleksiin.

Itse päätös vaihtoon lähtemisestä syntyi yllättäen. – Se oli ihan ex tempore-ajatus, että olisipa siistiä lähteä. Haussa taisin keretä juuri ja juuri mukaan.
Aleksi ei ole ennen matkustanut Euroopan ulkopuolelle, joten ajatus Amerikasta kiehtoi eniten. Amerikassa Aleksi asettuu vuodeksi Minnesotaan, jossa hänen uusi kotikaupunkinsa on Mississippi-joen varrella. Vaihtovuoden aikana hän tulee asumaan kolmen eri perheen luona. Ensimmäiseen perheeseen Aleksi on jo päässyt tutustumaan.

Lue tarkemmin Aleksi ajatuksista seuraavasta Maaselkä-lehdestä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...