Uutiset

Kissan saa loukuttaa omalta pihalta

Vapaasti ulkona liikkuvat kotikissat kannattaa nyt pitää sisätiloissa, sillä Karjalahdella loukutetaan villikissoja kahdessakin paikassa. – Virallista loukuttamista ei ole nyt tiedossa, mutta yksityiset loukuttavat, kertoo Selänteen valvontaeläinlääkäri Serina Malmberg.
Loukutuksia tapahtuu ainakin Hautaperän altaan läheisyydessä sekä Mannisentien läheisyydessä.
– Jokainenhan saa omalta tontilta loukuttaa kissan, mutta pitää muistaa, ettei kissakaan ole lainsuojaton. Sitä ei saa lopettaa, ellei se sitten ole selvästi loukkaantunut todella pahasti, Malmberg muistuttaa.
Myös selvät villikissat saa lopettaa, mutta se vaatii eläimen tarkkailua. Helpointa on ehkä loukuttaa kissa ja viedä se eläinhoitolalle, jossa sitten pitäjä voi arvioida tilanteen.
– Kiinni jääneet eläimet viedään löytöeläinhoitolaan, jossa niitä täytyy pitää ainakin se 15 vuorokautta, Malmberg kertoo.

Mikäli siis haapajärvisillä katoaa kissa tai muu eläin, voi sitä kysellä Kennel Suotellasta. Reisjärvisillä on yhteistyösopimus Toholammin kanssa, joten Reisjärven löytöeläimet viedään Toholammille.
– Surullinen totuushan on se, että kaikkia villikissoja ei voida pitää löytöeläinhoitolassakaan, joten ne lopetetaan. Paikkoja ei ole tarpeeksi, ja lisäksi paikan pitäisi olla sellainen, missä kesyyntyminen lähtisi alkuun, Malmberg toteaa.
Pennuilla on parempi mahdollisuus päästä uuteen kotiin, sillä pennut ovat yleensä helpompi kesyttää. Karu totuus vain on se, että villikissojen määrä on kasvanut ja kissoja edelleenkin hylätään luontoon, jolloin kaikille tarvitseville ei ole paikkoja löytöeläinkodeissa.
– Vapaasti ulkona kulkevat kissat pitäisi ehdottomasti leikata sekä rokottaa. Ne voivat saada monia tauteja, jotka voivat myös tarttua ihmiseen, Malmberg muistuttaa.
Mikäli siis haapajärviseltä oma hiirenmetsästäjä on kadonnut, voi sitä kysellä Kennel Suotellasta. Myös jos harkitsee oman kissan ottamista, kannattaa muistaa löytöeläinkodit vaihtoehtoina, sillä niistä saa usein erittäin ihania kehrääjiä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis


Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Haapajärvelle on pitkään toivottu koirapuistoa, ja nyt koiraihmisten toive on toteutunut. Kesän aikana Ouluntien varrelle Venlankadun kulmaukseen on noussut iso verkkoaidalla aidattu alue. Koirapuisto on jaettu aidoilla kahteen alueeseen. Vasemmanpuoleisessa voivat telmiä pienet koirat ja...