Uutiset
Kuusa-Jokelalla ystävyyskylä Unkarissa

Kuusa-Jokelalla ystävyyskylä Unkarissa

Noin kuukausi sitten Suomesta lähti Unkariin neljä miestä; Kaarlo Kärkkäinen ja Jorma Aakko Kuusaa-Jokelan edustajina, Ivan Balázs Rieska-Leaderin edustajana sekä tulkkina ja Tommi Mällinen, ensihoidon kenttäjohtaja. He lähtivät tutustumaan Kuusaa-Jokelan ystävyyskylään Erzsébetiin. Matka oli osa Rieska-Leaderin Kylien Unkari -hanketta, jonka tavoitteena on lisätä kylien kansainvälisyyttä.

– Vieraanvaraisuus Unkarissa oli ihan käsittämätöntä. Isäntämme piti huolen, että saimme kaiken mitä tarvitsimme, Kärkkäinen kertoo.
Suomesta tulleiden vieraiden isäntänä toimi Erzébetin pormestari János Horváth, joka on myös ensihoidon vuoropäällikkö. Hän halusi tutustua oman ammattinsa edustajiin, ja tästä syystä Mällinen lähti mukaan.

Kuusaa-Jokelan ja Erzsébetin kylien välillä on eroja, mutta myös paljon yhteistä.
– Ikävällä tavalla yhteinen asia on, että kylältä ovat nuoret sekä palvelut vähentyneet. Toisella tavalla yhteistä on, että molemmat ovat maaseutukyliä, eletään luonnon keskellä, maatalous on isossa osassa ja riistaa hyödynnetään, Kärkkäinen kuvailee.

Tekemistä Unkarin matkalla miehille riitti, ja he pääsivätkin esimerkiksi metsästämään saksanhirviä, käymään moottoripyörämuseossa ja osallistumaan naapurikylän sadonkorjuujuhlaan. Nyt Unkarista odotellaan vastavierailua. Yhteyden pitämistä on suunniteltu esimerkiksi Skypen kautta.

– Hienointa oli se, että vaikka olimme erilaisista maista, välillämme oli silti yhteenkuuluvuus. Tunsin sen, Balázs muistelee.

Lue lisää seuraavasta Maaselästä!

Kuvassa: Vasemmalta: Kaarlo Kärkkäinen, Ivan Balázs, Tommi Mällinen, János Horváth ja Jorma Aakko.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...