Uutiset

Linninpuisto uudistui ja sai uusia laitteita

Lämpötila laskee jo lähemmäs nollaa, mutta Linninpuistoon kiiruhtaa iloisia ja värikkäisiin ulkoilukamppeisiin sonnustautuneita lapsia. Perässä tulevat vanhemmat ja isovanhemmat, jotka ovat melkein yhtä tyytyväisiä kunnostetusta leikkipuistosta kuin lapsetkin. Kiikut, liukumäki ja kiipeilyteline eivät pysy kauan tyhjinä, kun pienimmät ryntäävät kokeilemaan uusia välineitä.
Ennen sitä pysähdytään kuitenkin kuuntelemaan Niina Tiiton pitämään avajaispuhetta ja ravistelemaan kylmyys Sari Kanasen vetämässä lämmittelyjumpassa.
Linninpuisto on ollut yli vuoden projektin alla, joka toteutettiin syyskuun aikana käytännössä. Kaikki alkoi Minna Huhmarniemen lahjoitettua liikuntatapahtumasta kertyneet varat lasten liikkumisen hyväksi.
Haapajärven kaupunki yhteistyössä paikallisten yritysten tuen sekä Mannerheimin lastensuojeluliiton paikallisosaston kanssa päätti kunnostaa Linninpuiston kuluneet leikkivälineet ja ehostaa muutenkin puiston olemusta.
– Hasa lahjoitti meille tämän värikkään aidan, joka nykyään ympäröi puistoa. Uutta meillä on myös linnunpesä-kiikku, kiipeilyteline liukumäkineen ja pikkulapsille jousikiikku, Tiitto kertoo.
Avajaiset eivät jää vaille osallistujia, sillä monet kymmenet aikuiset ja lapset ovat saapuneet ihastelemaan uutta leikkipaikkaa. Anne Raudaskoski tuli poikansa Aleksin kanssa avajaisiin.
– Asumme Ylivieskassa, mutta mummola on tässä lähellä, niin täällä on tullut ennenkin käytyä, Raudaskoski toteaa.
Hänen mielestään puiston uusi ilme vaikuttaa todella hyvältä ja värikkyys on plussaa. Aleksi on kokeillut jo monia leikkipuiston välineitä, mutta varsinkin kiikku on hänen lempparinsa.

Jos liukumäessä on tullut jo laskettua kyllästymiseen asti, pääsee avajaisissa nauttimaan muustakin. Tarjolla on munkkeja, mehua ja lakritsia, mikä vaikuttaa tekevän lapsista vieläkin iloisempia. Myös ilmapallot, kasvomaalaukset ja seitsemän tytön muodostama lauluryhmä nostavat tunnelmaa.
Vaikka noin 20 paikallista yritystä on osoittanut tukensa Linninpuiston kunnostusta kohtaan, ei uudistusten tarvitse jäädä tähän.
– Muitakin leikkipuistoja voidaan kunnostaa ja tätäkin puistoa voidaan laajentaa, jos saadaan lisää lahjoituksia, Tiitto vinkkaa.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...