Uutiset

Myös Haapajärvellä saattokellot soivat Aleppon uhreille

– Saattokellojen soittaminen on osoitus siitä, että kristityt eivät vain katsele sivusta, vaan oikeasti välittävät, toteaa Haapajärven seurakunnan kirkkoherra Kari Tiirola.

Saattokellojen soitto lähti Helsingin Kallion kirkosta. Ympäri Suomea saattokellot soivat kello 17 joka päivä YK:n päivään saakka. Saattokellot juuri siksi, että Aleppossa joudutaan nyt jatkuvasti hautaamaan ruumiita.
– Itse asiassa en eilen tiennyt koko asiasta, ennenkuin Alavieskan kirkkoherra soitti ja kysyi, aiotaanko meillä soittaa kelloja. Otin selvää asiasta, ja neljältä soitin suntiolle, että saattokelloja soitetaan, Tiirola kertoo.
– Me suomalaiset emme voi paljoa tehdä – voimme antaa rahaa keräykseen ja rukoilla seurakunnassa, Tiirola pohtii.
– Tämä toimii muistutuksena, että meillä on kaikki hyvin, vaikka varmasti kotimaastakin löytyy jotain korjattavaa. Kaikkialla asiat eivät ole yhtä hyvin, Tiirola jatkaa.

Tiirola elättelee toivoo, että saattokellojen soittaminen leviäisi myös ulkomaille. Ainakin sosiaalisessa mediassa tämä vaikuttava ja poikkeuksellinen protesti on huomoitu.
– Tarkoitus ei ole vähätellä muita katastrofeja tai muiden hätää, Tiirola muistuttaa.

Tiirolan mukaan eilen torstaina kellot soivat yli sadassa seurakunnassa.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...