Uutiset

Pappiloiden myynti jatkuu edelleen

Kirkkosillan yläpäässä sijaitsevat Pikkupappila ja Laurikkalan pappila ovat jo jonkin aikaa olleet myynnissä.
– Kirkkoneuvoston kokous oli tuossa parisen viikkoa sitten ja siellä päätettiin, että myyntiä jatketaan, kertoo Haapajärven seurakunnan talouspäällikkö Pekka Laajalahti.
Huhuja on kuulunut siitä, että kaupungilla ja seurakunnalla on yhteisiä suunnitelmia pappiloiden varalle, mutta ne eivät ole tosia.
– Ei ole sivuttu tai käsitelty tätä asiaa, ei virallisesti eikä epävirallisesti, Laajalahti toteaa.
Laajalahden mukaan lokakuun puolivälissä kaupungin ja seurakunnan edustajat pitävät palaverin, jossa asiaa käsitellään.

Mikäli yksityinen taho ostaa pappilat, tiettyjä rajoituksia käyttöön tulee. Asemakaavassa pappiloiden alue on merkitty kirkkotarkoitukseen, joten esimerkiksi teollisuutta paikalle ei voi tulla ilman kaavamuutosta.
– Kaava on nykyisellään aika tiukka. Kaavamuutosta voi vaatia, mutta se on kohtuullisen iso projekti, kertoo teknisten palveluiden johtaja Vesa Savolainen.
Myös seurakunta haluaa Laajalahden mukaan tietää hieman käyttötarkoituksesta. – Myös Museoviraston kantaa pitää kysyä, Laajalahti muistuttaa.
– Se ei ole vaihtoehto että koko pappila muuttuisi, ja se on yleinen henki Haapajärvellä että ne säilyisivät entisellään, Laajalahti toteaa.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...