Uutiset
Haapajärven kirjastossa Raimo Puustisen Hailuoto-sarja

Haapajärven kirjastossa Raimo Puustisen Hailuoto-sarja

Haapajärven kirjastossa on marraskuun loppuun saakka nähtävillä Oulun taidemuseon kiertonäyttely, joka esittelee Raimo Puustisen Hailuoto-akvarelleja kolmelta vuosikymmeneltä. Vuonna 1935 Käkisalmella syntynyt Puustinen kertoi aikoinaan Oulun taidemuseon haastattelussa Hailuodon olevan kuin paratiisi.
Puustinen näki Hailuodon luonnossa samoja piirteitä kuin lapsuuden maisemissaan Karjalan kannaksella, ja hän palasikin luodolle joka kesä vuoteen 2001 saakka.

Hailuoto-sarjan teokset ovat Pohjois-Pohjanmaan museon kokoelmista, jonne Puustisen perikunta lahjoitti sarjan Puustisen kuoltua vuonna 2008. Puustinen piirsi yleensä lyijykynällä, ja omimmillaan hän oli kuvatessaan maalaiselämää. Tunnetuimmiksi hänen töistään ovat muodostuneet Juhani Ahon Rautatien kuvitus 1973 ja Tieto Finlandia ehdokkuus piirustuksilla aiheesta Suomalainen kylä 2000.

Kuva: Auranahon ylpeys 1992, Oulun taidemuseon tiedotteesta

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


K-Supermarkettiin uusi kauppiaspari


K-Supermarkettiin uusi kauppiaspari

Haapajärveltä lähtöisin olevat Samuli Ahola (30) ja Viola Kantola (27) aloittavat K-Supermarket Haapajärven kauppiaina marraskuun alussa. Samuli on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja lisäksi hän on valmistunut K-ryhmän kauppiasvalmennuksesta keväällä 2018. Molemmilla on kokemusta...

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...