Blogit
Ikkunanpokasta adventtikalenteriksi

Ikkunanpokasta adventtikalenteriksi

Jälleen on tullut aika, kun väki alkaa laskea öitä jouluun. Voi sitä odotusta ja täpinää, mitä on havaittavissa niin isoissa kuin pienissäkin. Joulu on jo ovella, leipomuksia suunnitellaan ja jotain kivaa pitäisi löytyä myös pukin konttiin. Mutta onneksi on vielä tovi aikaa.

Joulunajan askartelut on hyvä käynnistää jo nyt. Niinpä aloitetaan jo perinteiden mukaan adventtikalenterilla. Adventtikalenteriin laitetaan tänä vuonna jotain uutta ja jotain kierrätettyä.Syksyllä käydessäni käsityömessuilla mukaan tarttui askartelukaupan valikoimista valmiita paperipussukoita, jotka olivat nimenomaan joulukalenteria varten suunniteltuja. Pussukat voi toki tehdä itsekin, kun käyttää kotoa löytyviä materiaaleja.

Adventtikalenterin pussukat lähes mihin vain. Meiltä löytyi ikkunanpoka, josta oli lasi mennyt rikki. Nidoin siihen säkkikankaasta taustan ja virittelin narun etupuolelle. Pussukat voi koristella mielen mukaan. Niihin ostaa valmiit numerot tai tuunata ne itse. Myös netistä löytyy paljon erilaisia valmiita printtejä tähän tarkoitukseen.

Tähän kalenteriin tarvitset:

Ikkunanpokan ilman laseja
Narua
Valmiita adventtikalenteripusseja
Numerot
Nitomiskoneen
Ja hipauksen mielikuvitusta

Mitä kaikkea voi luukkuihin laittaa? Kuvissa näkyy muutama esimerkki, mitä meidän kalenteriin laitettiin. Mikäli kalenteri tehdään pienelle väelle on mahdollisuuksia moniakin.

Tässä muutamia ehdotuksia: arvoituksia, vinkki, mistä yllätys löytyy, karkkia, tarroja, itsenäisyyspäivän kynttilä, piparimuotteja, askartelutarvikkeita korttien tekoon, magneetteja, heijastimia, pikkuleluja ja lego-paketti, joka jaetaan useampaan luukkuun.

Mukavia suunnitteluhetkiä adventtikalenterin tekoon.

Verkossa ja paperilehdessä ilmestyy jälleen jouluaskartelun tiimoilta päivityksiä ja aiheena on tänä vuonna sekä uusia että perinteisiä askartelumalleja. Ohjenuorana on näissä kaikissa, että lähes kaikki osaavat niitä tehdä. Yhdessä tekemällä tulee iloinen joulumieli ilman sen kummempaa kiirettä ja hössötystä.

Kuvat Wesku Luhtala

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...