Blogit
Mediateline

Mediateline

Lähtötilanne.

Moni varmasti tuskailee iPadien ja tablettien kanssa. Olisi kiva kun olisi oma teline katseltaessa esim. Youtube-videoita tai Areenan uusintapätkiä.
Itse tuskailin yhtenä iltana kun tein iltapalaa et mihin sen tabletin laitan. Silloin muistin äskettäin ottamani Ikean rautaiset henkarit. Henkarit ovat tosi paksua metallia eli normaalia paksumpaa kuin tavalliset metallihenkarit.

Pientä taivuttelua ja hupsista, henkari muuttuu mediatelineeksi.

Tuumasta toimeen. Ensin katkaisin henkarista koukku-osan pois ja sitten vain taivuttelin henkarin melkein kaksinkerroin. Pientä lipareitten hienosäätöä ja teline oli valmis. Muutamassa minuutissa on vakaa ja tukeva teline niin tabletille kuin kosketusnäyttö puhelimille. Sama teline käy myös kokkikirjoille, joka on oiva apu ruoanvalmistuksessa tai leivottaessa.

 

 

Samasta materiaalista voi valmistaa myös valaisimen, kun et katkaise henkarin ripustuskoukkua vaan puristat koukkua hieman kasaan ja laitat riippuvalaisimen siihen kiinni. Valolähteeksi käy normaali hehkulamppu tai sisustusledi.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...