Uutiset

Pyörällä Itämeren ympäri

– Tämä on varmaan minun ideani, tunnustaa Mariele Stademann ja naurahtaa iloisesti kumppanilleen Marcel Kurzerille. Hiljaisempana Marcel nyökkäilee vierellä, kun Mariele jatkaa kertomista.
Mariele ja Marcel ovat olleet pyörän päällä toukokuusta saakka. Berliinistä kotoisin olevan parin polkupyöräretki alkoi Rostockista ja suuntautui Itämeren rantaa pohjoiseen Liettuan ja Latvian kautta Venäjälle. Siellä pari palasi Viroon ja nyt he ovat päässeet Haapajärvelle saakka.

– Löysimme yöpymispaikan Haapajärvellä netistä, sohvasurffaukseen erikoistuneen sivuston kautta, Mariele kertoo.
He ovat kokeilleet myös vapaaehtoistyötä maatilalla ja tarvittaessa yöpyneet tien syrjässä.
– Meillä on teltta, olemme yöpyneet siinä.
– Siinä selviää hyvin pakkasellakin, Marcel täydentää. Hän kertoo, että he ovat nukkuneet teltassa 10 asteen pakkasessa. Kun on lämpimät makuupussit, niin pärjää.

– Mutta aamulla ei haluaisi nousta makuupussista pois, Mariele naurahtaa.
– Polkupyöräily on miellyttävä tapa liikkua, Mariele toteaa. Vauhti on sopiva ja voimme pysähtyä, kun haluamme. Ja matkaa voi jatkaa, kun taas tekee mieli. Kilometrejä reitillä on kertynyt jo yli 4600. Alun perin matkan piti kestää elokuulle saakka, he ovat jo viipyneet pitempään kuin on tarkoitus.
Paljon liikkuva Mariele toteaa, että on aina haaveillut matkustavansa Itämeren ympäri.
– Haaveeni on ollut nähdä, miten muut ihmiset asuvat Itämeren rannalla. Hitaasti matkustaessa ehtii tavata ihmisiä ja kuunnella heidän tarinoitaan.

Mariele ja Marcel säästivät pitempään rahaa, jotta matka onnistuisi.
– Pyöräily on edullista eikä se maksa paljon, Marcel kertoo.
Ja Mariele täydentää, että heillä on tiukka budjetti.
– Olemme varanneet ruokaan viisi euroa päivää kohden. Kaikkea ei voi kuljettaa mukana, olemme ostaneet tarvikkeita mm. kirpputoreilta, Mareille kertoo.
– Pian on tarkoitus jatkaa rannikolle, Kalajoen suuntaan, Marcel toteaa.
– Sitten katsomme, palaammeko Saksaan joulun viettoon vai onnistummeko saamaan töitä Lapista.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis


Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Haapajärvelle on pitkään toivottu koirapuistoa, ja nyt koiraihmisten toive on toteutunut. Kesän aikana Ouluntien varrelle Venlankadun kulmaukseen on noussut iso verkkoaidalla aidattu alue. Koirapuisto on jaettu aidoilla kahteen alueeseen. Vasemmanpuoleisessa voivat telmiä pienet koirat ja...