Uutiset
Reisjärviset tarjoavat talvisia tunnelmia palvelukotien asukkaille

Reisjärviset tarjoavat talvisia tunnelmia palvelukotien asukkaille

Talvi-illan hämärässä loimottaa nuotio ja savun haju leijuu ilmassa. Kahvipannu porisee jo, ja pian kuppi lämmittää purevassa tuulessa kylmenneitä käsiä.

Maaselän Ladun jouluiseen ulkoiluhetkeen Kotipuistossa on kutsuttu palvelukotien asukkaita ja heidän omaisiaan. Kolmatta kertaa järjestettävän tapahtuman suosioista kertoo, että viimasta välittämättä paikalle on saapunut useita kymmeniä vanhuksia, omaisia ja vapaaehtoisia.

– Ihmisiä on tullut vuosi vuodelta enemmän, eikä heitä sääkään ole haitannut, Heli Hilliaho kertoo.
– Ja monet eivät haluaisi lähteä kotiin tilaisuuden päätyttyä.

Nuotion ääressä on täyttä, kun innokkaat laulajat polkevat jaloilla maata ja lyövät rytmiä käsillään.
– ” …vasaroita kolme, kolme, kolme, vasaroita kolme on tontulla…”
Laulajien vartalot taipuvat leikin vetäjän ohjeiden mukaan ja kädet liikkuvat musiikin tahdissa.

Kotipuiston viehättävä nuotiopaikka sijaitsee Reisjärven terveysaseman takana. Lyhdyt valaisevat aurattuja polkuja ja luovat tunnelmaa. Sosiaali- ja terveysalan linjan opiskelijoita on tullut Reisjärven opistolta vapaaehtoisina auttamaan illan järjestelyissä.

Vanhukset nauttivat saamastaan huomiosta ja mahdollisuudesta nautiskella tulen loimussa ja tuntea talven kosketuksen kasvoillaan.

– En ole tänä kesänä päässyt liiaksi ulkona käymää, Toini Hautala selittää. Hän istuu pyörätuolissa ja alkaa pian kysellä kaulahuiviaan.
– Tuosta tuulesta minä en tykkää, paleltaa.

Ja pian on nuori tyttö tuomassa hänelle kaulahuivia ja kietomaan lämmintä huopaa ympärille.
– Nyt on parempi, Toini toteaa.

Taustalta kuuluu äänten porinaa, naurua ja välillä joku komentaa käärimään huopaa toisen ympärille tai levittämää pehmusteeksi nuotiota kiertäville penkeille.

Hämärästä saapuu jälleen joukko nuoria. He taluttavat uusia vieraita tulen ääreen, tuovat lämmintä joutavaa ja lauluvihkoja.
Pian laulu taas kaikuu nuotion ympärillä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...