Uutiset
Haapajärven invalidit juhlivat kansainvälistä vammaisten päivää

Haapajärven invalidit juhlivat kansainvälistä vammaisten päivää

Monitoimitalon aulassa käy vilske. Kahvion eteen on katettu pitkiä pöytiä ja taustalla näkyvät äänentoistolaitteet esiintyjiä varten. Haapajärven invalidit juhlivat kansainvälistä vammaisten päivää.

– Yli 75 on paikalla, ainakin sen verran on.
Yhdistyksen puheenjohtaja Hannu Tolonen jatkaa, että invalidit päättivät viettää vammaisten päivää jo etuajassa eli torstaina, se kun oli muutenkin heidän vakituinen bingopäivänsä. Joulukuun kolmantena vietettävä kansainvälinen vammaisen päivä osuu tänä vuonna lauantaille, ja silloin järjestelyt olisivat olleet työläämpiä.

Keittiön puolella häärii joukko ahkeria naisia. He kaikki ovat yhdistyksen jäseniä. Naiset jakavat puuroa, kaatavat kahvia ja tarjoilevat joulutorttuja. Ja hymy on kaikkien huulilla.

Päivän ohjelmassa on puuron syöntiä, yhteislaulua ja boccian peluuta. Paikalle on saapunut myös invalidien toiseksi vanhin jäsen, 96-vuotias Jenny Kallunki.
– Ihan mukavaa täällä on ollut, Kallunki kertoo.
Hän kertoo käyvänsä aina silloin tällöin pelaamassa bocciaa yhdessä muiden kanssa.

Haapajärven invalidit on aktiivinen järjestö, jäseniä siinä on noin 250. Toimintaa on monenlaista. Joka toinen torstai järjestetään bingo.
– Olemme huomanneet, että ihmiset ovat kiinnostuneet siitä. Se kun on sellainen jännityspeli. Silloin on aina eniten kävijöitä, kun on bingopäivä, Hannes Tolonen kertoo.
– Bocciaa pelataan joka torstai.  Ja sitten meillä on curlingia ja puhallustikat. Mutta niitä käytämme harvemmin.

Tolonen kiittelee, että Haapajärvellä yhdistystoiminta on vilkasta. Mutta nuoria voisi hänen mielestään tulla enemmän mukaan. Jäseninä he saisivat monenlaisia etuja ja myös tukea kuntoutukseen.

Taustalla alkaa kuulua laulua. Emppu Kuutti laulattaa jo juhlaväkeä. Ja edessä on vielä mielenkiintoista ohjelmaa kunhan päästään pelaamaan ja liikkumaan.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...