Uutiset

Haapajärven kaupungille Rohkeasti lapsen puolesta –mitali

SOS-Lapsikylä ry on myöntänyt Haapajärven kaupungille ROHKEASTI LAPSEN PUOLESTA  -mitalin osallistumisesta pakolaiskriisin hoitamiseen. Mitali luovutettiin kaupungin edustajille 14.12.

Huomionosoitus myönnettiin Haapajärvelle, koska kaupunki on osoittanut rohkeutta ja sitoutumista pakolaiskriisin hoidossa. Alkuvuodesta 2016 Haapajärvi otti vastaan 14 alaikäistä yksin Suomeen tullutta turvapaikanhakijaa. Sittemmin kaupunki on myöntänyt kuntapaikat 14 oleskeluluvan saaneelle alaikäiselle turvapaikanhakijalle.

Kaupungin luottamushenkilöt ja viranhaltijat sekä kuntalaiset ovat suhtautuneet hyvin myönteisesti ja ymmärtävästi apua tarvitseviin. Nuorten kotouttamiseen on sitouduttu ja heidät on otettu aidosti kuntalaisiksi – on puhuttu ”meidän pojista”.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis


Koirapuisto on viimeistä silausta vaille valmis

Haapajärvelle on pitkään toivottu koirapuistoa, ja nyt koiraihmisten toive on toteutunut. Kesän aikana Ouluntien varrelle Venlankadun kulmaukseen on noussut iso verkkoaidalla aidattu alue. Koirapuisto on jaettu aidoilla kahteen alueeseen. Vasemmanpuoleisessa voivat telmiä pienet koirat ja...