Blogit
Höyhenkranssi servetistä

Höyhenkranssi servetistä

hoyhen-1hoyhen-3

Kranssit kuuluvat olennaisena osana jouluun. Niitä on hyvin helppo tehdä. Kaukaa katsottuna jopa luulisi että kranssissa on höyheniä mutta ne onkin leikattu servetistä. Niin hentoista ja kaunista.
Tähän kranssiin tarvitset valmiin kranssipohjan ja halvin mahdollinen suurpakkaus valkoisia servettejä. Taittele lehteä varten kaksi kpl servettejä ensin kaksinkerroin ja vielä kerran. Leikkaa lehden muotoon taitteesta ja hapsuta lehden terälehdet. Avaa lehdet pöydälle yksi kerrallaan ja niputa päällekäin. Taita kahtia ja nido nitojalla kiinni.
Kukat tehdään samoin kuin suodatinpaperikaransissa eli piirrä ympyrä ja nido keskeltä kiinni ja rypistä yks paperi kerrallaan ylöspäin. Tässäkin ota kaksi servettiä päällekäin.
Kukkien kokoa voit säädellä ympy rän koon mukaan tai leikata ympyrät piparkakkumuotin mallin mukaan. Silloin saat kukkiin elävyyttä.

hoyhen-2

Lehtiä saa olla reilusti ja kukkia mielen mukaan. Liimaa karanssiin kiinni kuumaliimalla ja koristele vaikka erivärisillä kahviservetti kukilla.
Toisena pohjana käytin pahvisia siipiä jotka leikkasin lahjapaketista. Käytin samaa tekniikka. Ohessa mallikuva leikkauksesta. Työ oli niin suuritöinen, että en kerennyt tähän saamaan valmiista vielä kuvaa. Lopuksi aseta ripustusnauha. Tasapainoottaaksesi siipiä  liimaa taakse tukikepit että siivet pysyvät hyvin paikoillaan.
Askartelun iloa.

siivet

 

 

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...