Blogit
Joulukortit vanerille

Joulukortit vanerille

Jälleen on aika kun joulukortit pitää lähettää. Niinpä askarellaan hiukan kierrätysteemalla vanhat kortit uuteen muotoon. Leikkaa vanerista hiukan korttia suuremmat palat ja liimaa vanha kortti kiinni Erikeeperillä. Halutessa lakkaa pinta. Viimeistele kortti koristein ja Hyvää Joulua-tekstillä mikäli kortissa ei ole. Poraa kortin yläreunaan ripustuslenkkiä varten reijät ja kiinnitä mieleinen naru. Näin perinteisestä joulukortista tulikin jouluinen taulu.

 

Toinen kiva idea on tulostaa servetille tai silkkipaperille perheenjäsenten kuvia. Myös netistä löytyy paljon kivoja tulostettavia joulukuvia. Ohessa linkki josta voi tulostaa kaikkea kivaa jouluun liittyvää. Saman linkin takaa löytyy mm. lisää askarteluja.

Täältä löydät tulostettavia joulukortteja, pakettikortteja ja joulurunoja ym.

Nyt varmasti moni ihmettelee että miten servetille tai silkkipaperille voi tulostaa. Tässäpä vinkki miten onnistut. Teippaa maalarinteipillä silkkipaperi tai valkoinen servetti A4 kokoiseen paperiin kiinni ja tulosta. Sen jälkeen kun kuva on tulostunut leikkaa teippi rajaa myöten servetti pois ja kiinnitä vanerille decore lakalla varovasti siveltimellä. Koristele kimalteilla kun pinta on vielä kostea. Samaa tulostustekniikkaa käyttäen voi koristella myös kynttilät, kulhot, pilttipurkit, tarjottimet, metallipurkit ym. Vain mielikuvitus on rajana.

Antoisia askarteluhetkiä t: Mervi

Kuvat Wesku Luhtala

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...