Blogit
Kun haltija heilauttaa taikasauvaa

Kun haltija heilauttaa taikasauvaa

Me koirat emme liikoja huolehdi tulevasta. Olen huomannut, että ihmiset näin loppuvuotena ovat kiireisiä ja kulkevat kurttuotsaisina ajatuksissaan. Katselevat meneillään olevan vuoden menneitä päiviä ja pelkäävät jo tulevia. Mielessään he toivovat, ettei uusi vuosi olisi ainakaan huonompi, kuin tämä viimeisiään vetelevä vanha vuosi.
Olenpa huomannut, että lupauksia ja toiveita on minunkin lähipiirissäni leijaillut. No, helmikuussa ne jo on haudattu niin kuin minun luuni tuonne takapihalle!
Koiran aisteillani olen huomannut, että kovin vähän ne ihmiset kuitenkaan tietävät tulevasta. Minulla on paljon parempi vaisto. Kun haltija heilauttaa taikasauvaansa, yllätyksiä sattuu ja monen laista tapahtuu. Eivätkä ne kaikki aina ole hyviä yllätyksiä.
Minulle riittää, kun saan ruokaa,välillä jopa herkkuja, saan nukkua emäntäni vieressä, minua hellitään ja tiedän olevani emäntäni paras kaveri.
Elämä on kuin arpapeliä, niin ihmisten kuin eläintenkin. Arpoja jaetaan jokaiselle ja sisältö on otettava vastaan .Ei se aina ole mieluista minullekaan ollut. On nukutettu ja leikattu. Hampaitakin kaivettu irti!
Minä olen päättänyt astua pelotta tulevaankin vuoteen. Emäntäni joskus laulelee: ”Paljon ois lapsella aihetta kiittää. Jumalan lahjoja kaikille riittää. Yksikin päivä jo aamusta varhain,iltahan ehditty, lahjoista parhain.” .En tiedä,minuako hän tarkoittaa vai ihan ihmislapsia. Uskon, että ihmisilläkin on aihetta kiitokseen. Jos muistaa menneet hyvät hetket, on helppo uskoa,että niitä on edessäkin päin.
Toivotan jokaisella karvallani elämäntäyteistä ja valoisaa uutta vuotta.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...