Blogit
Muutama minuutin tähti

Muutama minuutin tähti

Viime joulun ehkä suosituin askartelu oli muun muassa paperipusseista tehty tähti. Minäkin annoin ohjeet blogissa sen eri työvaiheista. Nyt materiaalin vaihdolla teemme samalla tekniikalla pienemmän tähden. Koska moni tuskaili, ettei paperipusseja löydy mistään.  Ajatus on sama mutta materiaali ovat suodatinpussit, joita löytyy joka kaupasta. Käytä joko 102 tai 1×4 koon valkaisemattomia tai valkaistuja pusseja.

Tarvitset:
-7 kpl suodatin pusseja 102 tai 1×4
-sakset
– liimapuikko

Nämä tarvikkeet löytyy lähes jokaisesta kodista. Valmistukseen menee muutama minuutti,  ja se onnistuu perheen pieninmiltäkin askartelijoilta.
Leikkaa ensimmäiseen pussiin sakarat ja liimaa sen jälkeen kuusi muuta pussia ensimmäisen mallin alle päällekkäin. Leikkaa muut pussit päällimmäisen mallin mukaan. Halutessa tee pussin taitekohtaan koristekolot.
Kun liima on kuivunut avaa tähti auki ja liimaa viimeinen sakara ja purista kiinni. Halutessasi liimaa naru väliin, josta saat tähden roikkumaan.
Ohessa kuvia liimauskohdista, kappalemääristä ja tähden malli leikkauksista.
Tässä olikin tämän joulukalenterin viimeinen askarteluvinkki ja palaamme seuraavan kerran asiaan tammikuussa. Puu ja Palikka jää nyt joululoman viettoon. Kiitokset kuluneesta vuodesta.

Kuvat: Wesku Luhtala

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...