Uutiset

Tokmanni harkitsee Haapajärvelle tuloa

Käyttötavaroiden vähittäiskauppaketju Tokmanni hakitsee myymälän perustamista Haapajärvelle. Asia tuli tietoon tiistaina, kun konserni laittoi työvoimaviranomaisen verkkosivulle työnhakuilmoituksen, jolla se hakee myymäläpäällikköä Haapajärvelle.
Myymäläpäällikön työsuhteen luvataan kestävän 12 kuukautta. Työsuhde alkaa helmikuun alusta.
-Myymäläpäällikön haku ei suoranaisesti liity siihen, tuleeko myymälä Haapajärvelle vai ei, sanoo Tokmannin viestintäpäällikkö Josephine Mick.
– Tässä vaiheessa voimme vasta sanoa, että selvitämme liiketilan rahoitusta, omistuksia, vuokria ja muita asiaan liittyviä seikkoja. Sitäkään ei vielä osata sanoa, koskisiko Tokmannin tulo koko liiketilaa vai vain osaa siitä.
Liiketila, jota Tokmanni harkitsee sijoittuu entisen K-Supermarket Haapajärven tyhjillään oleviin tiloihin.
Ennestään Tokmannila on 165 myymälää kautta Suomen. Haapajärveä lähimmät sijaitsevat Nivalassa ja Oulaisissa. Konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 755 miljoonaa euroa.
Tokmannin perustivat vuonna 1989 Kyösti ja Kari Kakkonen nimellä Okman Oy. Vuonna 1991 nimeksi vaihdettiin Tokmanni. Lukuisien yrityskauppojen jälkeen monet yrtykset ovat saaneet nimekseen Tokmanni. Myös sen verkkokaupalla on sama nimi.
Kesällä 2012 sijoituskonserni Nordic Capital osti Tokmannin koko osakekannan. Samana vuonna Seppo Saastamoisen omistama Rockers Tukku Oy osti 11 prosenttia Tokmannin konsernin osakekannasta.
Tokmanni on listattu Nasdaq Helsingin pörssilistalle.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa


Olli Romppasen töitä Aasian taidebiennaalissa

Aasian 18. taidebiennaali, maanosan suurin nykytaidetapahtuma on parhaillaan meneillään Bangladeshin pääkaupungissa Dhakassa. Suomea tapahtumassa edustaa mediataiteilija Olli Romppanen (s. 1984), jonka valokuvateoksia nähdään biennaalin päänäyttelyssä. Osa teoksista on kuvattu Haapajärvellä ja...

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä


Isotalus pelaa pesistä Sveitsissä

Kari Isotalus vastaa puhelimeen Sveitsin Zumikonista, Zürichin kupeesta. Tunnelmat ovat aurinkoiset niin kelien kuin mielen osalta. Sveitsissä nautitaan loppukesän +27 asteen lämmöstä ja edessä on finaaliviikonloppu (22.-23.9.) maan pesäpallomestaruusturnauksessa. Sitä Isotalus odottaa jälleen...


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...