Blogit
Tunnelmavalaisin muovipullosta

Tunnelmavalaisin muovipullosta

Tämä on ehkäpä helpoin ja yksinkertaisin tunnelmavalaisin ikinä, joka onnistuu ihan kaikilta. Tarvikkeet löytyvät kotoa. Valaisin on turvallinen tunnelman tuoja ja kivaa puuhaa myös pienenpien askartelijoiden kanssa. Suosittelen kuitenkin että aikuiset leikkaavat sapluunat.
Sapluunan voit piirtää itse tai tulostaa netistä mikäli piirtäminen on haasteellista. Itse pyydän usein tyttöä apuun, varmuuden vuoksi.

pullovalaisin

Tarvikkeet tunnelmavalaisimen tekoon:
– 1,5 litran Coca Cola -pullo tai vastaava
– leivinpaperia
– kartonkia
– paristoilla toimivan led-valosarja
– kaksipuoleista teippiä
– askarteluveitsi
– haluamasi kuvio, joka toimii samalla sapluunana

Leikkaa pullon kaula pois joko veitsellä tai saksilla. Leikkaa pullon ympärille sopivan kokoinen pala valkoista leivinpaperia. Piirrä ja leikkaa haluamasi sapluunakuvio kartongille, joka vastaa valaisimen korkeutta. Leveydeltään sen pitäisi mennä sentin verran päällekäin.
Laita sapluunakuvio valaisimen ympärille ja kiinnitä kaksipuoleisella teipillä tai puikkoliimalla.

Lopuksi aseta led-valosarja valaisimen pohjalle.
Mikäli veitsen käyttö askarruttaa, niin lähes samanlaisen efektin saat kun tulostat kivan mustavalkoisen kuvan ja rullaat sen purkin sisälle kuvapuoli ulospäin.

Kuva: Wesku Luhtala

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...