Uutiset
Yhdessä tekemisen meininki vie pitkälle

Yhdessä tekemisen meininki vie pitkälle

Reisjärvisten ja Haapajärvisten liikunnan ystävien kannattaa istahtaa tiistaina-iltana 17.1. television ääreen jännittämään. Silloin selviää, valitaanko mukavaa yhdessä tekemisen meininkiä korostava Maaselän Latu Vuoden urheiluseuraksi.

Hannu Virtanen ja Marja Leena Rautio ovat mielissään valinnasta. He ovat aktiivisia Maaselän Ladun jäseniä ja istuvat myös järjestön hallituksessa.

– Olemme jo voittaneet, kun pääsimme ehdolle, Hannu Virtanen sanoo.

– Tämän jälkeen ei ole väliä, tulee voitto vai ei.

Vuoden urheiluseuran valinta julkistetaan Hartwall-areenalle pidettävässä Urheilugaalassa. TV 2 näyttää gaalan suorana lähetyksenä alkaen klo 20.

Matalan kynnyksen terveysliikuntatyötä tekeväksi järjestöksi itseään kuvaava Maaselän Latu on ehdokkaana kovassa seurassa Etelä-Suomen suurten seurojen joukossa. Muita ehdolla olevia seuroja ovat Helsingissä Talin ja Taivallahden tenniskeskuksia pyörittävä HVS-Tennis, monipuolista kilpaurheilutoimintaa vetävät Raision Jumpparit ja Salon Palloilijat ja Suomen parhaaksi kasvattajaseuraksi pyrkivä Vantaan Jalkapalloseura.

Voittaja saa palkinnoksi Vuoden urheiluseuran tittelin, Uno-pokaalin ja 10 000 euron stipendin. Jokainen ehdolla oleva seura saa myös 1000 euron stipendin.

Maaselän Latu kutsuu kannattajiaan Reisjärveltä ja Haapajärveltä katsomaan urheilugaalaa paikan päälle Helsinkiin. Bussi lähtee matkaan aamulla, jotta ehditään paikalle ennen gaalan alkua. Takaisin kotiin lähdetään vielä samana iltana.

– Mukaan mahtuu vielä, kannustavat Hannu Virtanen ja Marja Leena Rautio.

Toisin kuin muut ehdolla olevat seurat, Haapajärvellä ja Reisjärvellä toimiva Maaselän Latu haluaa olla matalan kynnyksen urheiluseura. Se järjestää jäsenilleen monipuolista ulkoiluun ja luontoon liittyvää harrastustoimintaa.

– Emme järjestä kilpailuja vaan yhdessä tekemistä. Jokainen osaamista arvostetaan, tärkeintä on mukava yhdessä tekemisen meininki.

Respect eli toisten kunnioittaminen olikin yksi vuoden urheiluseuraksi ehdolle pääsyyn vaikuttava tekijä. Maaselän Ladussa kunnioitus näkyy avoimuutena, vapautena tulla mukaan omana itsenä ja käyttää omia vahvuuksiaan.

Muutenkin toiminnassa painotetaan mukavaa yhdessä tekemistä.

– Järjestämme muun muassa melontakursseja, retkiä ja vaelluksia. Ja talvella on sitten lumikenkäilyä. Mukaan voi huoletta lähteä, vaikkei olisikaan paljoa kokemusta tai huippukunto. Kuljemme joukon hitaimman tahtiin, erä- ja luonto-oppaan koulutuksen itsekin hankkinut Hannu Virtanen kertoo.

– Me suomalaiset pidämme itsestään selvänä, että kuljemme paljon luonnossa ja pärjäämme siellä.
Virtasen mukaan yllättävän monelle jopa oman paikkakunnan monet luontokohteet ovat vieraita. Hän nostaa esimerkiksi lähiseutujen aarniometsäalueet ja Kalajoen latvan upeat kohteet.

Maaselän latu on järjestänyt monenlaista luontoon tutustumista. Hyvästä esimerkistä käy osallistuminen valtakunnalliseen nuku yö ulkona -tapahtumaan. Viime kesänä tapahtuma veti hyvin väkeä ja enemmänkin olisi ollut tulossa, kuin mukaan voitiin ottaa. Metsähotellissa eli ulkona yöpyi 250 henkeä ja päivätapahtumiin osallistui 500 ihmistä.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä


Seurakuntavaaleissa neljä listaa Haapajärvellä

Syksyn seurakuntavaaleihin asettautuu Haapajärvellä ehdokkaita neljästä valitsijayhdistyksestä. Nykyisen kirkkovaltuuston ryhmien paikkajaon mukaisessa suuruusjärjestyksessä ehdokkaat ovat: Uusi Viini –ehdokaslista: Aino Eronen, Tiina Järvenpää, Katja Koistila, Timo Koskela, Erkki Leppälä...

Piia aloitti Ärräkauppiaana

Piia aloitti Ärräkauppiaana


Piia aloitti Ärräkauppiaana

Haapajärven R-kioskin uutena kauppiaana aloitti maanantaina Piia Gûnes. Hän on kotoisin Sievistä ja asunut Haapajärvellä 12 vuotta. Hän on aiemmin pitänyt turkkilaislähtöisen miehensä Sakir Gûnesin kanssa ruokaravintoloita Haapajärvellä ja Nivalassa sekä Sievissä. Nyt ravintola on vain Sievissä...


Mies kuoli rivitalon palossa


Mies kuoli rivitalon palossa

Haapajärven Hallakankaantiellä syttyi asuntopalo maanantain ja tiistain välisenä yönä. Rivitalon päätyhuoneistossa olleen tulipalon sammutustöissä asunnosta löytyi keski-ikäinen vainaja, joka on paikkakuntalainen mies. Tuli oli palanut perusteellisimmin makuuhuoneen sängyn luona. Poliisi...