Blogit
Hakasista rannekoruja

Hakasista rannekoruja

Ompelukaapin siivouksessaa  tulivat jälleen vastaan vanhat nappilaatikot. Yhdessä laatikossa oli kahdenlaisia hakasia. Tytön kanssa mietetimme, että mitähän näilläkin tekisi. Laittaisiko roskiin koko laatikon?
Muutama hakasista oli mennyt yhteen ja sitä hiukan ihmeteltiin. Siitä syntyikin yllättäen idea. Niputimme hakasia pitkäksi pötköksi.  Tuloksena oli rannekoru.
Toisista klipsikoukuista saisi hyvin pohjan esim. kenkien ruusukoristeille tai jopa klipsikorviksille.
Tämä on todellinen kierrätys askartelua. Korun tekijänä toimi Ninni Sivonen.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä


Itä-Pohjanmaata tehtiin Haapajärvellä

Lukutaito lisääntyi Suomessa sen jälkeen, kun oppivelvollisuuslaki tuli voimaan vuonna 1921. Lukutaitoisten haapajärvisten täytyi tyytyä tietenkin muualla Suomessa tehtyihin sanomalehtiin vielä silloin, kun kotipaikkakunnalla ei tehty omaa paikallislehteä. Maakuntalehdet ja aluelehdet laativat...

Rauha

Rauha


Rauha

Istun terassillani riipputuolissa. Katos antaa armahtavan varjon polttavassa helteessä. Istun silmät kiinni kuunnellen vienoja tuulikelloja, jotka helisevät tuulessa. Hetkeksi tavoitan sen lapsuuteni huolettomuuden, joka oli silloin se tavallinen mielentila. On kesä, hyppelen maantieltä kotiini...

Hiljaiset kädet

Hiljaiset kädet


Hiljaiset kädet

Miten noista käsistä onkaan tulleet noin pienet ja hennot. Ne lepäävät peitteellä liikkumattomina, kuin sanoen, että kaikki on nyt tehty. Vuosikymmenten askareet, monenlaiset päivät ovat liukuneet ohitse ihan kuin huomaamattomasti. Usein olen katsellut vanhusten käsiä ennenkin ja miettinyt...