Urheilu

Tero Seppälän MM-kisat onnellisesti ohi

Haapajärven Kiilojen 21-vuotiaan Tero Seppälän urakka ampumahiihdon aikuisten MM kisoissa päättyi lauantaina 18.2. miesten viestiin. Kisaviikko alkoi la 11.2. pikakisalla. Teron sijoitus 10 km kisassa oli 71. 102 kilpailijan joukossa. Molemmilla ampumapaikoilla tuli yksi sakkokierros.
Kisaan mahtui myös epäonnea; harmittava kaatuminen ennen pystyammuntaa. Takaa-ajokisan paikka, sijoitus 60. joukkoon jäi harmittavan lähelle. Hyvä avausstartti kuitenkin.
Torstain normaalikisaan avautui paikka varamiehenä. Tero sai aamupalalla tietää, että iltapäivällä pääsee kisaan mukaan Tuomas Grönmanin tilalle. Hiihto kulki todella hyvin koko 20 km matkan. Sakkoja kertyi 1+2+1+2, mikä on ollut Terolle talven tasoa neljän ammunnan kisassa. Sijoitus 79. Hiihtovauhdissa Olli Hiidensalon kanssa sijat 50 – 55, josta päävalmentaja Leppävuorikin antoi TV-haastattelussa kehuja.
MM-kisat päättyivät Teron osalta lauantaina hiihdettyyn miesten viestiin. Tero ankkuroi Suomen joukkueen maalin sijaluvulla 20. Makuuammunta meni lippaalla ja pystystä Tero käytti kaksi varapatruunaa. Tero ohitti osuudellaan Viron ja Latvian ankkurit, mikä oli hyvä asia ajatellen maailman -cup maapisteitä. Maapisteiden mukaan määräytyy ensi talven mc-cup ja olympiakisojen osallistumiskiintiöt.
Varsinaisten kisojen lisäksi uusia kokemuksia karttui MM kisoissa. Kisojen avajaisissa Tero sai kunnian kantaa Suomen lippua, mikä oli ensikertalaiselle hieno kokemus. Kisoihin liittyi myös radio- ja TV haastattelut ennen ja jälkeen kisan.
Hyvin sujuneiden aikuisten kisojen jälkeen matka jatkui sunnuntaina 19.2. Viron huoltomiehen kanssa nuorten MM kisoihin Slovakiaan Orsbliehen, jossa kisat jatkuvat tulevana torstaina 23.2.

Kirjoita kommentti

Lisää luettavaa

Tero Seppälälle rullaten SM-kultaa

Tero Seppälälle rullaten SM-kultaa


Tero Seppälälle rullaten SM-kultaa

Haapajärven Kiilojen Tero Seppoälä voitti rulla-ampumahihdon pikakilpailun SM-kultaa Imatralla käydyissä kisoissa. Seppälä voitti toiseksi tulleen Olli Hiidensalon 30 sekunnin erolla. Lauantain yhteislähtökisassa Tero Seppälä oli viides ja kisan voitti Lahden Olli Hiidensalo. M normaalimatka...


Iltarastit 18.9.


Iltarastit 18.9.

Iltarastit Haapajärvellä A-rata 5.5 km (16): 1) Sauli Päivärinta NiS 39.25…6) Petteri Arovainio Rastiimi 47.36…9) Robert Hyvönen Rastiimi 50.04…12) Tero Kokkoniemi Rastiimi 1.03,40. B-rata 4.3 km (23): 1) Simo Jutila YK 38.20…6) Jorma Koirikivi Rastiim i 47.25…10) Päivi Lassila Rastiimi...


Viikonlopun tulossatoa


Viikonlopun tulossatoa

Suunnistus Iltarastit (Yö) Sievi 31.8. A-rata 5 km : 1) Toni Alasuvanto KJ 26.02…4) Teemu Vedenpää Rastiimi 31.19…12) Johanna Tiitto Rastiimi 39.57 13) Katariina Tiitto Rastiimi 40.41. B-rata 3.2 km: 1) Antti Kangas HU 23.15…15) Alena Ryda Rastiimi 1.00,55 15) Eila Tiitto Rastiimi...